Održan drugi onlajn skup SNS-a: Možemo da budemo među najboljima u Evropi

0

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić obratio se građanima sa drugog onlajn skupa u okviru kampanje za izbore koji će biti održani 21. juna.

– Iako neki pokušavaju da ismeju našu zemlju, mnogo toga smo postigli. Razmišljao sam o čemu da pričam, i ja ću vam otkriti malu tajnu: za svako moje obraćanje ja imam određeni broj tema. Moja namera je da sa vama večeras razgovaramo malo drugačije, da pričamo o nekim iskustvima koja sam prošao i šta treba da znamo ako hoćemo da Srbija krupnim koracima grabi u budućnost – rekao je Vučić na početku obraćanja.

On je rekao da u Srbiji svi znaju samo kako da budu protiv nekoga i da kritikuju, ali da niko ne kaže šta je to što može da se uradi.

Ponovio je reči Teodora Ruzvelta, da nisu kričari ti na koje se treba obazirati, već ljudi koji rade i pokušavaju da naprave rezultat, jer bez toga, ne možemo napred.

– I u skladu sa tim, nama se dogodilo nešto – da od paradigme neuspeha, ekonomskog propadanja, posle dugo godina počnemo i uspevamo da napravimo novu paradigmu, koja se zove uspeh i napredak Srbije, da možemo da budemo najbolji u Evropi – rekao je Vučić i ponovio da je Srbija najbolja u Evropi po stopi rasta u prvom kvartalu ove i poslednjem kvartalu prošle godine.

Ipak, naglasio je da se ništa ne sređuje za godinu, dve ili tri.

– To mora sistemski da se radi, temeljno, zato smo krenuli sa reformama 2014. Znam da su me tada psovali “kako neko da nam smanji platu i penzije”, ali kako da se nastavi starim sistemom, kada nigde nije bilo novih fabrika. Ne bismo imali nikakve penzije da isplatimo i plate u javnom sektoru. Morali smo da krenemo u temljene reforme i sebe da menjamo, kažemo da uspeh može da bude ne kako bi voleli da čujemo da se ne radi ništa i živi dobro, već da radimo dobro, i radimo više, da počnemo da gradimo nove fabrike – rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija brže od ostalih napreduje, i da to znači da ćemo razliku u razvoju za, na primer, Nemačkom, za mnogo kraći vremenski period smanjiti na minimalno.

– Vama možda neće posebno značiti brojevi da je Srbija na 5,1, a drugoplasirana Rumunija na 2,7. Ništa to vama ne mora mnogo da znači. Ali da prevedem na naš jezik to znači da Srbija brže napreduje od ostalih. Ne znači da živimo bolje danas od Nemačke, da ćemo to moći za 5 do 7 godina, ali znači da ćemo razliku u razvoju za mnogo kraći vremenski period smanjiti na minimalno – naglasio je Vučić na drugom onlajn skupu liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

(Telegraf.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.