Odović sa predstavnicima Američke privredne komore: U planu rješavanje problema digitalizacije katastra nepokretnosti

0

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović sastao se sa predstavnicima Američke privredne komore (AmCham Montenegro).

Odović je upoznao predstavnike Američke privredne komore sa jasnom vizijom razvoja rada Ministarstva, posebno ističući planove na rješavanju problema digitalizacije katastra nepokretnosti, čime će se povećati ažurnost podataka, smanjiti administrativne procedure za izmjenu i upis podataka u te registre i tako ih učiniti lako dostupnim građanima i investitorima, što će doprinijeti približavanju standardima Evropske unije.

Predstavnici Američke privredne komore su naglasili moguće oblasti saradnje, tj. značaj potencijalnih američkih investicija u Crnoj Gori, značaj organizovanja sastanka na ekspertskom nivou sa predstavnicima Američke privredne komore u Crnoj Gori i njenim članovima koji su aktivni u Komitetu za nekretnine i Komitetu za digitalnu transformaciju, u cilju ispitivanja zainteresovanosti američkih kompanija za investiranje u oblast prostornog planiranja, kao i za transfer znanja.

Sagovornici su se saglasili da je važno intezivirati unaprjeđenje saradnje kroz konstruktivan dijalog između Ministarstva i Američke privredne komore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.