Odobrene subvencije za februarske zarade zaposlenih na plaćenom odsustvu u Budvi i Tivtu

1

Vlada Crne Gore je odobrila subvencionisanje februarskih zarada zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada, po osnovu čuvanja djeteta mlađeg od 11 godina i zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada po osnovu čuvanja djeteta sa smetnjama u razvoju mlađeg od 18 godina, za zaposlene u opštinama Budva i Tivat, s obzirom na novonastale okolnosti, tj. naredbe Ministarstva zdravlja koje se odnose na zabranu rada vaspitno-obrazovnih ustanovau ovim opštinama, od 11. februara, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja Crne Gore.

“Intenzitet podrške je 50 odsto iznosa subvencije koja je definisana Programom subvencionisanja zarada u I kvartalu 2021. godine, odnosno 50 odsto bruto minimalne zarade”, dodaju u saopštenju.

Kada je u pitanju podrška za zaposlene po istom osnovu, za sada, u opštinama Herceg Novi i Ulcinj, zbog perioda stupanja na snagu naredbi Ministarstva zdravlja, podrška će se realizovati u aprilu, kroz subvencionisanje martovskih zarada.

1 Comment
  1. Bot23 komentariše

    Ua bezdušnici dajete kikiriki samo registrovanim, što je sa velikom većinom građana koji su bili gurnuti u sivu zonu, sada za njih ni pomoći ni života. To ko da Vam je plan sirotinju da istrijebite.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.