Odnosi dvije države sve gori: Dačić se neće pojaviti na sastanku u Podgorici!

Odnosi dvije države sve gori: Dačić se neće pojaviti na sastanku u Podgorici!

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić neće prisustvovati ministarskom sastanku koji se sledeće nedjelje organizuje u Podgorici, što je još jedan dokaz loših odnosa Srbije i Crne Gore, potvrđeno je Borbi iz više izvora. Kako saznajemo, Dačić se, iako je bio pozvan, nije pojavio ni na nedavnom međunarodnom sastanku koji je organizovan u Splendidu. Ovo je drugi slučaj, u manje od mjesec dana, da Dačić ne dolazi u Crnu Goru.

U Podgorici se 17. i 18. decembra u hotelu Hilton organizuje ministarski sastanak Američko-jadranske inicijative, A5. Domacin je Srđa Darmanović, ministar inostranih poslova Crne Gore, a skup treba da otvori Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore.

“Dačić se neće pojaviti u Podgorici, kao što se nije pojavio nedavno ni u Budvi. Time se šalje jasna poruka vlastima u Crnoj Gori iz Beograda, jer je jasno da su odnosi poslednjih godina na relaciji dvije države zahladnjeli”, kazao je naš sagovornik iz ministartsva inostranih poslova Crne Gore.

Interesantno je da su oba skupa na kojima je trebalo da se pojavi Ivica Dačić organizovana u vrijeme zategnutih odnosa Srbije i Crne Gore, naročito vezano za slučaj Branke Milić, optužene za “državni udar”, koja se od kraja prošlog mjeseca nalazi u prostorijama Ambasade Srbije u Podgorici.

Ivica Dačić je nedavno saopštio da Srbija i njegova partija sa zabrinutošću gledaju na seriju poteza zvanične Podgorice u kojima se, kako tvrdi, jasno mogu prepoznati tortura i diskriminacija nad građanima Srbije u Crnoj Gori, kao i nad Srbima u toj zemlji.

Related posts

4 Comments

    1. DAN

      A sto cine botovi iz DAN-a, kukala nam majka. Bolje vidite dje su Vam kuckovi jutros i sto rade. Ne umijete da procitate ni sto pise. Intersi dvije drzave ne zavise od bliskosti dvije osobe, botine jedne sendvicarske. Da nije Borbe jos bi nas Vi iz DAN-a folirali da ste opozicija.

      Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *