Odmotava se klupko: Ubijao za klan bi vratio kockarske dugove?

0

Podgoričanin Marijan Vujačić (34), koji se sumnjiči za četiri ubistva u tri države, angažovan je za prvu likvidaciju nakon što je izgubio veliki novac na kocki. To su operativna saznanja istražitelja, koji pokušavaju da otkriju da li se možda zbog tog duga Vujačić upustio u najsuroviji posao sa osobama iz škaljarskog klana, piše Pobjeda.

Istražitelji su utvrdili da je Vujačić blizak sa osobama iz te kriminalne grupe koje sarađuju sa beogradskim zemunskim klanom, koji predvodi Luka Bojović.

Upravo zbog tih „poslovnih” konekcija, inspektori su došli do tragova koji razotkrivaju Vujačićevu ulogu u ubistvima -srpskih državljana Jugoslava Cvetanovića i Gorana Tasića i crnogorskih državljana Mila Ilića i Veselina Kalezića. Prema dosadašnjim rezultatima istrage, kroz kaznenu evidenciju Vujačić je označen po lakšim krivičnim djelima.

Sada je na istražiteljima zadatak da otkriju kako je dospio do osumnjičenog plaćenog ubice, koji će se braniti od optužbi za četiri ubistva.

Kako Pobjeda saznaje, istražitelji su došli do podatka da je osumnjičeni izgubio veliki novac na kocki i da će jedan krak istrage ići u tom smjeru, da se ispita da li je zbog toga Vujačić pristao da bude plaćeni ubica.

Prema tim operativnim podacima, Vujačić se dodatno zaduživao i kod kamataša, pa se sada utvrđuje tok novca kao jedan od inicijalnih motiva zbog čega je Podgoričanin, do tada ne toliko istaknuti član kriminalnih klanova, ogrezao u nove teške zločine za koje je osumnjičen.

Vujačić je uhapšen 12. juna u Novom Sadu zbog sumnje da je 2017. godine u Vranju sa više hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića. Ubrzo nakon hapšenja, srpska policija saopštila je da Vujačića terete za još tri ubistva. Prilikom hapšenja Vujačić je kod sebe imao falsifikovana dokumenta, pa mu se na teret stavlja i krivično djelo falsifikovanje isprava.

Osim za likvidaciju Cvetanovića u Vranju, Vujačiću su na teret stavljena ubistva Veselina Kalezića u Podgorici, Mila Ilića takođe u Podgorici i Gorana Tasića u Amsterdamu. Nakon hapšenja, Vujačiću je određen pritvor do 30 dana. Crnogorski istražitelji imaju informacije da je Vujačić blizak sa braćom Lambulić, koja su u višegodišnjem sukobu sa Brajovićima. zbog sukoba ove dvije porodice, inspektori će provjeriti eventualnu ulogu Vujačića u još nekom teškom krivičnom djelu.

Prema operativnim podacima, Vujačić slovi za osobu blisku ljudima iz vrha škaljarskog klana, a bio je angažovan i od kriminalnih struktura sa kojima kotorska ekipa sarađuje. Škaljarski klan je povezan sa zemunskim, na čijem čelu je Bojović, za kojeg se vjeruje da je naručio i platio ubistvo Jugoslava Cvetanovića kako bi osvetio likvidaciju njegovog brata Nikole.

Za smrt njegovog brata Nikole osuđen je Saša Cvetanović (brat Jugoslavov), koji je počinio zločin 29. aprila 2013. godine u Beogradu.

Istražitelji vjeruju da je Bojović, kako bi osvetio brata, angažovao Vujačića, koji je 27. septembra 2017. godine u Vranju sa više hitaca iz vatrenog oružja ubio tridesetogodišnjeg Jugoslava Cvetanovića. Prema optužnici srpskog tužilaštva, Saša Cvetanović je po nalogu Slobodana Šaranovića iz Danilovgrada ubio Nikolu Bojovića za 30.000 eura. Šaranović je to učinio kako bi se osvetio za ubistvo brata Branislava Šaranovića, koji je, kako je vjerovao, ubijen po nalogu Luke Bojovića. Slobodan Šaranović ubijen je 11. marta 2017. godine u Budvi, a njegov brat 8. oktobra 2009. godine u Beogradu.

Vujačićevo ime dovodi se u vezu i sa dvije surove egzekucije u Podgorici, a na spisku za odstrijel našli su se Veselin Kalezić (47) i Milo Ilić (30) zbog njihovih kontakata i saradnje sa kavačkim klanom, koji je od 2014. godine u sukobu sa škaljarskom grupom zbog nestanka kokaina u Valensiji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.