Odluku donosi sud: Knežević tražio odlaganje zatvora zbog izbora

0

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević tražio je od Osnovnog suda da mu omoguću da u zatvor ide nakon okončanja predsjedničkih i lokalnih izbora. Takva odluka je donesena na sjednici Predsjedništva tog političkog saveza.
“Razlozi sadržani u zahtjevu za odlaganje izvršenja kazne osim što su utemeljeni u svojim navodima, pokazuju da će DF, kao što je i najavio, iskoristiti sve zakonske mehanizme koji nam stoje na raspolaganju kako bi dali mogućnost pravosudnim institucijama da se izdignu iznad političkog uticaja i stvaranja nepotrebne atmosfere nestabilnosti u susret predsjedničkim i lokalnim izborima. Predsjedništvo DF-a će informisati javnost o daljim potezima nakon što dobijemo rešenje u vezi našeg zahtjeva za odlaganje od strane predsjednika Osnovnog suda”, saopšteno jke iz DF-a.
U zahtjevu za odlaganje navedeno je da je Kneževiću u toku rehabilitacioni tretman povrede ramena, a osim toga odlaganje je tražio i zbog završetka započetog posla – političke aktivnosti vezano za predstojeće predsjedničke i lokalne izbore.
“Prekidom ovih započetih aktivnosti došlo bi do direktong miješanja pravosudnih institucija u politčke poroicese koji su pred nama i istovremeno bi se nanijela šteta našem opozicionom savezu kroz favorizovanje političkog subjekta iz vlasti. Naravno osim političke prekidom navedenih aktivnosti posljedično bi nastala i znatna materijana šteta za cijeli koalicioni savez DF”, piše u zahtjevu koji je sudu predala Kneževićeva advokatica Andrijana Razić
Kneževiću je naređeno da se 5. marta javi na izdržavanje četvoromjesečne zatvorske kazne na koju je osuđen zbog napada na policajca ispred Skupštine 17. oktobra 2015. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.