Odlukom Tužilaštva: Policajcu Radovanoviću pritvor 30 dana zbog saradnje sa Šarićem

0

Zamjenik načelnika službe za obavještajne poslove kriminalističke policije MUP-a Srbije Milutin Radovanović koji je osumnjičen da je sarađivao sa optuženim pljevaljskim narko-bosom Darkom Šarićem, zadržan je u pritvoru do 30 dana, potvrđeno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal. Radovanović se predao prije dva dana nakon oko dva mjeseca bjekstva.

Radovanoviću je pritvor određen iz tri razloga – zbog opasnosti od bjekstva, mogućeg uticaja na svjedoke, ali i zbog bojazni da bi po puštanju na slobodu ponovio krivično djelo za koje je osumnjičen.

Inače, on se sumnjiči da je grupi Darka Šarića, nepravosnažno osuđenog za šverc 5,7 tona kokaina i pranje novca, pomagao tako što je istragu o planiranju ubistva Nebojše Joksovića, svjedoka saradnika protiv Šarića u postupku za šverc droge, usmjeravao u pogrešnom smjeru.

Policajac je dovodio svoje kolege u zabludu i navodio ih da hapse pogrešne ljude dok je štitio članove Šarićeve grupe, a posebno Uroša Radovanovića (ranije Mišić), sumnja tužilaštvo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.