Odloženo suđenje Dušku Kneževiću

0
Suđenje optuženim biznismenu Dušku Kneževiću, koje je danas trebalo da se održi pred podgoričkim Višim sudom, odloženo je. Razlog za to je jer je odbrani naknadno uručen dio spisa predmeta, koji je obiman.

Sudija Amir Đokaj je naveo da imajući u vidu pravo na odbranu, na zahtjev advokata koji zastupaju Kneževića, ročište odlaže kako bi se oni i optuženi upoznali sa spisima i pripremili za naredno ročište.

Podsjećamo, osumnjičeni biznismen Duško Knežević saslušan je 30. aprila kod istražnog sudije podgoričkog Višeg suda. Nakon toga, odlukom sudskog vijeća, za njega ostaje na snazi ranija odlula o istražnom pritvor.

Podsjećamo, Knežević je ranije toga dana na zahtjev Crne Gore, izručen iz Velike Britanije.

–  Službenici Sektora za borbu protiv kriminala danas su, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju D.K (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru – naveli su ranije tada iz Uprave policije.

Crna Gora ga je potraživala radi vođenja više krivičnih postupaka u našoj državi, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

– Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane. Ekstradicija je, rano jutros, realizovana posebnim letom na relaciji London – Podgorica, uz visoki stepen mjera bezbjednosti – dodali su tada iz UP.

U februaru 2023. godine donijeta je prvostepena odluka u postupku ekstradicije Duška Kneževića Crnoj Gori, a naši nadležni organi tražili su njegovo izručenje u julu 2019. godine, prije skoro pet godina. Knežević je optužen je u više predmeta Specijalnog državnog tužilaštva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.