Odloženo ročište “Medojevićevoj grupi”: Specijalni tužilac nije došao na sudjenje

1

Suđenje lideru Pokreta za promjene Nebojši Medojeviću i još jedanaest okrivljenih za pranje novca i stvaranje kriminalne organizacije odloženo je za 17. jul u Višem sudu u Podgorici.

Glavnom pretresu nije pristupio zastupnik optužbe, specijalni tužilac Lidija Vukčević, koja je obavijestila sud da će se u periodu od 17. do 21. juna nalaziti sa ekspertima u ekspertskoj misiji, gdje je određena za prezentovanje konkretnih slučajeva. Kako nisu ostvareni uslovi za održavanje pretresa pretres se odgađa za 17. jul u 12 sati.

Predsjednica specijalnog vijeća, sudija Vesna Pean je uvažila predlog.

Lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici, postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, i član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.

1 Comment
  1. Boka komentariše

    Medo,
    vas u Parlamentu ne biraju gradjani nego partije. E sad bi ti sve da uredjuješ…prvo svi na izbore sa imenom i prezimenom pa se pozivajte na glasove gradjana. Do tada poljako…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.