Odgovor Dražena Živkovića Upravi policije: Laži koje mi podmeće političar iz policije dan pred izbore raskrinkaću na sudu, Poreska uprava utvrdila da ne dugujem ni cent! (FOTO)

10

Otvoreno pismo Dražena Živkovića, urednika portala Borba

Pošto nijesam u Podgorici, dolazim tek sjutra, ovim putem se obraćam javnosti.

 

Iz medija sam saznao da je Uprava policija podnijela protiv mene krivičnu prijavu zbog navodne utaje 2.200 evra. Jedino što je tačno u saopštenju su moji inicijali i godine. Sve ostalo je brutalna laž. Ali, šta očekivati od političara koga je politika a ne struka postavila da rukovodi sektorom kriminalističkom policijom i koji se bavi podmetanjima i lažima a ne rasvetljava teška krivična djela. O njemu i još nekim, koji su na čelu pojedinih sektora policije, a koje goni SDT, biće više riječi uskoro. Jasno je da svoju slobodu plaćaju tako što lažima blate poštene ljude.

Radi javnosti, bio sam predmet skoro dvomjesečne provjere Poreske uprave po nalogu Uprave policije. Svaki papir, svaki dokument, sve im je bilo dato na provjeru. Nijesam želio da se oglašavam u tom periodu, pustio sam nadležne da na miru odrade sve provjere.

Dana, 18. avgusta 2020. godine (u nastavku teksta objavljujem dokument) iz Poreske uprave su sačinili izvještaj o provjeri poslovanja moje NVO “Zapis”. Kako što se vidi u dokumentu, Poreska uprava je konstatovala da NEMA NI JEDNE NEPRAVILNOSTI, da su sve dažbine prema državi izmirene i da je sve plaćeno i da ne dugujem ni centa državi. To je utvrdila Poreska uprava koja je državni organ i jedina validna za finansijske provjere.

Poreska uprava je kako se može vidjeti u Izvještaju konstatovala (zaokruženo žutom bojom) da nikakav dodatan porez po zakonu nijesam dužan da platim osim onoga koji je plaćen.

Poreska uprava je konstatovala, kao državni organ, da nijesam prekršio zakon.

Toliko o tome ko govori istinu, a ko se, dan pred izbore, bavi podmetačinama.

Da ne bih opterećivao javnost drugim detaljima, o njima ću posle nedelje, i da ne remetim izbornu tišinu, samo ću poručuti onome koji je potpisao ovu notornu laž, da će krivično odgovarati. Žalosno je da u fotelji šefa kriminalističke policije sjedi osoba koja nema ni dana radnog staža u policiji, prije imenovanja, i koga je Vlada postavila na to mjesto, da ispunjava njihove naloge i da blati poštene ljude.

Poreska uprava je konstatovala da nijesam prekršio zakon i da nijesam utajio ni cent poreza, pa je žalosno da se ta osoba, političar u policiji, skrivajući se iza institucije Uprave policije i Sektora kriminalistike, bavi lažima i podmetanjima.

Drago mi je što ću na sudu donijeti svu dokumentaciju i nadam se da onaj koji je potpisao lažnu prikavu neće pobjeći sa suđenja.

Ako osoba koja je potpisala ovu lažnu prijavu, na sudu dokaže tvrdnje iz prijave, da sam za jedan cent oštetio državu, a ne za 2.200 evra, spreman sam da se zauvijek povučem iz novinarstva i javnog života. I da odgovoram po zakonu. U suprotnom, nadam se da će političar u fotelji šefa kriminalistike, kome nije prvi put da krši zakon, javno izaći i reći da je lagao. A krivična prijava, zbog objavljenih laži mu ne gine, to mu obećavam.

Što se tiče druge optužbe da sam navodno organizovao litiju iz Kuča, to je istina taman kao i što je istinita prijava za utaju poreza. Ja sam kao novinar izvještavao sa tog skupa, bio sam na razdaljini od 50 metara u odnosu na kolonu, jer sam snimao i fotografisao događaj za portal, što je lako dokazati. I nijesam jedini koji je fotografisao kao novinar ovaj događaj, javilo se već nekoliko svjedoka novinara koji će svjedočiti da sam tamo bio kao novinar. Pravio sam lajv uključenja na svom portalu i Fejsbuk stranici Borbe što je lako dokazivo. Takođe, u saopštenju policije piše da sam učestvovao u šetnji ulicama Podgorice nakon dolaska kolone iz Kuča ispred Hrama. Ja sam u to vrijeme već uveliko bio kući i nijesam učestvovao u večernjoj šetnji koja je organizovana. Tako da nijesam mogao biti u šetnji u centru grada, a u isto vrijeme da budem kući na Zlatici sa 10 svjedoka! Niti sam bio u koloni iz Kuča niti sam prekršio zakon. Jedini mi je očito grijeh što sam nosio majicu sa natpisom Kuči, jer je to moje pleme i što sam privržen Crkvi i pošteno izvještavam o onome što se dešava u Crnoj Gori. Još jednom ponavljam, na pomenutu događaj sam bio isključivo kao novinar i to svi znaju. Većinu osoba koja su označena kao navodni organizatori samnom u saopštenju policije i ne poznajem lično.

 

10 Comments
 1. Darko komentariše

  Ti si smece jedno !!! Placenik Kosa i koga ne ! Nista ljucko i otpadak ljucki . Uludo ti je sve nikad vise 1918

  7
  49
  1. Vladimir komentariše

   Polako Darko, ne nerviraj se. To ti je što ti je. Tik tak tik tak…

   32
   3
  2. Manja komentariše

   Pa ni ne moze 1918 vise nikad jer je prosla davno. Ali vratice se, Boze zdravlja, stanje prije 1918! A ti mozes da crknes smece zlurado i jadno! Dacu ti ja 2.30€ za kartu do vrela da crknes tamo na smetljistu da ne smrdis ovamo crkotino mrtva..

   4
   1
  3. Pravnica komentariše

   Smece jedno koje si se prodalo za 5 eura, Vidis li dokument da covek ne duguje centa, pa ko ima prava da podize krivicne prjave za nesto sto nema prava.

   1
   1
 2. Ubljanin komentariše

  Ponos cijelih Kuča i bratstva Zivkovica

  23
  2
  1. Darko komentariše

   E bas je ponos !!!

   4
   6
   1. Coaaa komentariše

    E gov.. smrdljiv.. zadojeno smecaru jedan,neces ga iz rupe od preksjutra

    4
    1
   2. Coaaa komentariše

    Darko govno najvece,odjeb. Sa sa portala

 3. akvarius komentariše

  Nicija nije do zore gorela polako Drazene.Ona stara sve sto radi sebi radi.Ziveli!

  12
 4. Baja_California komentariše

  Drazene neka pricaju sto oce, ti si najbolji novinar i imas petlje svima da reces…Pravi borac za CG

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.