Odbrana traži ukidanje pritvora Slobodanu Kašćelanu

0

Suđenje okrivljenom Slobodanu Kašćelanu, nije danas održano u Višem sudu u Podgorici zbog nedolaska specijalnog tužioca Saše Čađenovića.

Advokat Dragoljub Đukanović, branilac optuženog Kašćelana, zatražio je da se njegovom klijentu ukine pritvor, jer se u pritvoru nalazi osam mjeseci.

“Za ovo krivično djelo da je organizovao kriminalnu organizaciju koja se bavila zelenaštvom, je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina. Smatram da ne stoje razlozi da se i dalje nalazi u pritvoru”, kazao je Đukanović.

Predsjednik specijalnog vijeća sudija Dragoje Jović će o predlogu odbrane odlučiti do narednog glavnog pretresa 12. jula.

Specijalni tužilac Saša Čađenović podigao je optužnicu protiv Slobodana V. Kašćelana, Igora M. Božovića, Vladimira M. Božovića, Davora M. Prelevića, Miloša D. Radonjića, Siniše S. Vlahovića, Aleksandra M. Đurišića, Stefana S. Brnovića, Đerđa N. Camaja, Igora M. Đurišića, Aleksandre M. Bogdanović, braće Nikole N. Andrića i Igora N. Andrića, Tripa Z. Moškova i Gorana S. Ljubatovića iz Lastve.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.