Odbrana Duška Kneževića: Duško Marković izaziva vjersku mržnju, prijeti narodu i treba da odgovara!

4

Odbrana Duška Kneževića ovim putem obavještava javnost da smo dana 27.08.2020. godine nadležnom Osnovnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv Duška Markovića, Predsjednika Vlade Crne Gore, iz razloga što je dana 26.08.2020. godine kroz saopštenje Vlade izvršio dva krivična djela.

“Prvo krivično delo Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje iz člana 370 stav 4 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivično djelo Povreda slobode opredjeljenja pri glasanju iz člana 186 stav 4 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Tom prilikom Duško Marković je kao nosilac najvišee funkcije izvršne vlasti, kao Predsjenik Vlade Crne Gore, teško uvrijedio građane Crne Gore pravoslavne vjeroispovijesti, iznio uvredljive, omalovažavajuće, potpuno neistinite i preteće konstatacije, govoreći da naspram sebe imaju istu političku ideologiju kao i ranije… To može biti samo ako nema Crne Gore, da je to tuđa Crna Gora, da bezbjednosne institucije znaju šta rade, da ćemo im 30. avgusta na to odgovoriti žestoko, neka uređuju na takav način njihovu zemlju i slične preteće, uvredljive i omalovažavajuće tvrdnje.

Takođe je istom prilikom iznio jako opasnu tvrdnju da su izbori 30.08.2020. godine samo formalizacija ili administrativni postupak i da je zapravo logično da se glasa za listu DPS-a, čime je izvršio krivično djelo Povreda slobode opredeljenja pri glasanju.

Odbrana zahtijeva da nadležno tužilaštvo preduzme sve potrebne radnje kojim su ovlašćeni po zakonu da bi se ovakvi postupci prekinuli.

Mi smo do sada podnosili krivične prijave i protiv Zorana Pažina, ministra Pravde i Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore, zbog izvršenja krivičnog dela Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje. Izuzetno je opasno da Predsjednik Vlade iznosi ovakve tvrdnje samo četiri dana uoči parlamentarnih izbora iznoseći takve prijetnje narodu čiji je on Predsjednik Vlade i koji čini dvije trećine stanovništva Crne Gore. Insistiramo da tužilaštvo postupa po zakonu i procesuira ove radnje.”

4 Comments
 1. Vaso komentariše

  Eve vi tuzite mene, ja bi jebo knezevica ako on to zeli, ajmo homofobi da cujem uvrede

  1. vaso komentariše

   Takve kao ti ustaska kopilad milova potraziceno poslije izbora ,markovic ce bjezati to je sigurno no nijesam siguran gdje ces ti?.Tika taka

   1. Vaso komentariše

    Ja cu da karam cetnicadziju

    1. vaso komentariše

     Ti si nepismjeni debil ,ustasko kopile ili siptaeski kozoprc.Haha ,tikataka

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.