Odbor za bezbjednost: Razmatraju zahtjev za saslušanje Katnića, Stankovića i Veljovića

Odbor za bezbjednost: Razmatraju zahtjev za saslušanje Katnića, Stankovića i Veljovića

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu razmatraće u petak zahtjev za kontrolno saslušanje vrhovnog državnog i specijalnog državnog tužioca tužioca Ivice Stankovića i Milivoja Katnića, direktora Uprave policije Veselina Veljovića i direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića u vezi informacija koje je iznio vlasnik Atlas banke Duško Knežević.

To će se razmatrati na zahtjev Kluba poslanika Socijaldemokratske partije (SDP).

U SDP-u smatraju da je zbog sistemskog značaja nezakonitosti na koje je Knežević ukazao, neophodno da Skupšina ima blagovremenu i potpunu informaciju o postupanju naslovnjenih državnih organa.

U Odboru je šest poslanika Demokratske partije socijalista, tri Demokratskog fronta i po jedan SDP-a i Socijaldemokrata (SD).

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević kazao je da je bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću poslao 200 hiljada dolara za finansiranje kampanje Demokratske partije socijalista (DPS), ali da mu je on tražio da ih konvertuje u eure kako bi ih mogao podijeliti aktivistima. Knežević tvrdi da je Stijepoviću novac poslat po dogovoru sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *