Odbojkašice pobijedile Italiju: Srbija u finalu!

Odbojkašice pobijedile Italiju: Srbija u finalu!

Evropske i svjetske šampionke idu po još jedno zlato! Treće u poslednje tri godine! Kakva je ovo čudesna generacija srpskih odbojkašica… Nema im ravnih, niko na svijetu ne igra odbojku tako dobro kao one.

Srbija je u finalu Evropskog prvenstva za odbojkašice u Turskoj posle sjajne partije u polufinalu protiv Italije i pobjede 3:1 (25:22, 25:21, 21:25, 25:20). Moglo je da bude i maksimalnih 3:0, ali su Italijanke uspjele da osvoje treći set. Nezavisno od brojki i rezultata, najvažnije je što je Srbija u skoro svakom trenutku meča djelovala kao bolja i stabilnija ekipa koja ne brine za konačan ishod. Uz sav kvalitet, taj pobjednički mentalitet je razlika koja odvaja ovu generaciju Srbije i od najkvalitetnijih protivnika poput Italije.

Srpske odbojkašice će sjutra od 18.30 časova braniti evropsku titulu protiv boljeg iz drugog polufinalnog duela između domaćina Turske i Poljske. Ali posle ovakve partije danas protiv Italije, ko god da izađe Srpkinjama na crtu, neće mu biti lako i biće autsajder. Čak i Turkinje pred 12.000 svojih navijača. Novo zlato, treće u poslednje tri godine na velikim takmičenjima, je nadohvat ruke srpskim odbojkašicama.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *