Odbojkaši Srbije protiv neporaženih Amerikanaca otvaraju drugu sedmicu Lige nacija

0

Odbojkaši Srbije danas u 19 sati igraju prvi meč druge nedjelje Lige nacija. Rival će izabranicima Igora Kolakovića biti Sjedinjene Američke Države u Sofiji.

Amerikanci su došli u izmijenjenom sastavu u odnosu na prvu sedmicu, koju su završili bez poraza. Pojačali su znatno ekipu, tako da im nedostaju samo Anderson i Kristenson. Sigurno veliki izazov za nas“, rekao je Kolaković.

U ponedjeljak je lakšu povredu doživio Pavle Perić, ali je u utorak odradio trening. Bio je aktivan i na „finalnim“ pripremama u sredu ujutru.

Što se tiče strategije, problem nam pravi povreda Perića, koja nije teže prirode, ali moramo da vidimo koliko će moći da igra tokom prvog meča. Naša ideja će morati možda da se mijenja. Ulazimo mirno u ovaj turnir. Došli smo na vrijeme, ranije nismo mogli… Adaptacija je kako treba“, dodao je selektor.

Najavio je Kolaković da će ponovo „miješati karte“ na terenu.

Ovi igrači koji su se kasnije priključili nisu dovoljno spremni da izdrže turnir od četiri meča, a moraju da igraju. Nije dobro da igrači koji su već bili u Kanadi igraju sve mečeve. Kombinovaćemo. Naš cilj je i dalje da napreduju momci koji do sada nisu imali mnogo prilike da igraju, a da se stariji igrači polako uključuju i spremaju za ono što je najvažnije ove sezone, a to je Svjetsko prvenstvo koje dolazi brzo poslije Lige nacija

Srbija će u Sofiji igrati još protiv Brazila, Kanade i Australije. Trenutno je deveta na zbirnoj tabeli, sa koje najboljih osam ide na finalni turnir.

Svakako nam nije u glavi da se samo nađemo u četvrtfinalu, a da propustimo da provjerimo neke situacije koje su nam jako važne za Svjetsko prvenstvo. Naravno da je rezultat uvijek u prvom planu, ali ne bih htio da se okrenemo samo njima, jer bi onda neki igrači bili iscrpljeni do kraja. Vidjećemo dokle ćemo stići sa ovom idejom. Naravno da nam je želja da se nađemo među najboljih osam, ali jača je ideja da igrači koji su igrali u Kanadi dobiju opet šansu i da se polako uvode u ritam utakmica momci koji su se nedavno priključili“, zaključio je selektor Kolaković.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.