Odbojkaši Srbije dobili kormilara: Slobodan Kovač novi selektor

Odbojkaši Srbije dobili kormilara: Slobodan Kovač novi selektor

Proslavljeni reprezentativac Slobodan Kovač imenovan je za novog selektora Srbije, saopšteno je danas iz Odbojkaškog saveza Srbije.

On je na toj funkciji zamijenio nekadašnjeg saigrača Nikolu Grbića, koji je raskinuo saradnju sa OSS nakon neuspjeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju u Bariju.

Kako se navodi, OSS i Kovač dogovorili su saradnju za Evropsko prvenstvo 2019. i Evropske kvalifikacije za OI 2020, koje će se odigrati u januaru naredne godine, a nakon toga će se razgovarati o nastavku.

Kovač je kao igrač sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio sedam medalja: zlatnu na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000, bronzanu na OI 1996. u Atlanti, bronzanu na Svjetskom kupu izazivača u Tokiju 1996, srebrnu na prvenstvu Evrope 1997. u Ajndhovenu, bronzanu na EP 1995. u Atini i srebrnu na Mediteranskim igrama 1991. u Atini.

Kao trener je radio u Radničkom iz Kragujevca, sa kojim je osvojio šampionske titule 2009. i 2010. godine, a potom u Iranu, Italiji, Turskoj, Sloveniji i Rusiji.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *