Odbila ga nakon tri sastanka, on joj poslao račun za izlaske

4

Postupak jednog mladića izazvao je buru na društvenim mrežama, nakon što je djevojci sa kojom je tri puta izašao na sastanak poslao račun za te izlaske jer ga je odbila za četvrti.

Izašli su tri puta i djevojci koja se zove Aleks mladić se ipak nije dopao dovoljno te je naredni poziv za viđanje ljubazno odbila i rekla da se neće viđati više sa njim.

Uslijedila je više nego iznenađujuća poruka od mladića, koju je Aleks objavila na Tviteru.

“Ćao, Aleks, nadam se da si dobro. Više se nećemo viđati pa mislim da je pošteno da podijelimo trošak sastanaka na kojima smo bili. Mislim da smo triput izašli u restorane i kafiće gdje sam ja sve platio za oboje. Smatram da je 35 dolara i više nego pošteno za hranu i piće koje sam ti platio. Nadam se da ćeš kao poštena djevojka razmisliti o tome da mi to nadoknadiš.”

Komentari na njenu objavu više su nego raznoliki. Dok ima onih koji momka brane, više je ovakvih komentara:

“Njegovo mu dostojanstvo vrijedi 35 dolara u vlastitim očima. Nevjerovatno”, “Moja bivša je to isto napravila nakon dvije godine veze. Tražila mi je pet hiljada dolara, a budući da nisam platio, tužila me za emocionalnu štetu pa sam na kraju platio još više. Ljudi su najgori”, pisali su neki.

Neizbježno, povela se rasprava i o “veličini” iznosa, koja nije ista za svakog, te siromaštvu i brizi o novcu.

4 Comments
 1. Marko komentariše

  Došli smo i mi na to znam pojedine kojima je ža kafu platit.

 2. NIKO99 komentariše

  Pošteno, ne nego treba da plaća račune u restoranu nizbogčega. Ona je bila u obavezi da ga kasnije počasti. Muškarci, ne budite naivni, ugledajte se na ovoga opreznog frajera. Makar neka plati pola računa pa da bude fer. Ako ona ne da ništa, neka razglasi drugima kako je nebi zvali u restorane.

  1. Onako usput komentariše

   Nisi shvatio poentu.Niko njega nije tjerao da je izvodi gdje je izvodio i da ista placa , vec je htio impresionirati , na kraju se pokazalo onim sto on nije , placajuci i glumeci nekog ko nije opterecen skrtoscu!

   Ne mozes ulagati u nesto bez rizika tj ako ne prodje , onda mi vratite pare.Posaljes pice nekoj djevojci koja ti se svidja , ona uzme jer je briga , malo ti pravi drustvo , a ti si zelio mnogo vise i onda kada ne dobijes sta si imao na umu , trazis da ti vrati onoliko koliko si potrosio da bi joj prisao!

   Ne radi se tu o sponzorusi i da je vodio na neka fensi mjesta , gdje se ona ponasala snobovski…Neka bude da je naspram standarda Amera i nas tih $70 kao da ovdje potrosis 15-20€.

   1. NIKO99 komentariše

    Prijatelju, mogla je da odbije poziv nego joj je bilo milo da večera i to tri puta. Mislim, zbilja nije u redu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.