“Odavde nema nazad, nećete nas otjerati s Kosova”

0

Gradonačelnik sjevernog dijela Kosovske Mitrovice Goran Rakić rekao je da pored “terora koji sprovode Albanci bole i pucnji u leđa” koji dolaze od pojedinih srpskih opozicionih lidera.

U specijalnoj emisiji na TV Most, Rakić je istakao i da je na svaki poziv na mir koji dolazi iz Beograda odgovor Prištine “brutalna akcija i teror nad golorukim narodom”.

Pozvao je građane sve četiri opštine na sjeveru Kosova da što masovnije dođu u podne u centar Kosovske Mitrovice, odakle će, kako kaže, svi zajedno poslati poruku “da se nijesmo uplašili, da nećemo otići, jer odavde nema nazad”.

Zamjenik ministra kosovske policije Milan Radojević naglasio je “da ne može da pronađe opravdanje za ovakvu akciju bez obzira što se vodi pod plaštom borbe protiv korupcije”.

Ukoliko je postojala sumnja da su počinili bilo kakvo krivično dJelo, zašto je to moralo da se uradi sa sedamdeset oklopnih vozila, navodi Radojević.

Prema riječima gradonačelnika Leposavića Zorana Todića, u toj opštini je uhapšeno sedam pripadnika pograničke službe od kojih su tri žene i četiri muškarca.

Kako je rekao, ova akcija nema za cilj borbu protiv korupcije, već da zaplaši i protera Srbe sa Kosova.

“Mi smo riješeni da ostanemo, a to možemo samo sa našom državom Srbijom”, naglasio je Todić, podsjetivši da je i u prethodnom periodu bilo mnogo teških trenutaka i da ih je tada sačuvala sloga i jedinstvo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.