Odalović: Krajem mjeseca mijenjamo više od 20 diplomata širom svijeta

Odalović: Krajem mjeseca mijenjamo više od 20 diplomata širom svijeta

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović kaže da će krajem januara biti promijenjeno više od 20 predstavnika diplomatsko – konzularnih predstavništava (DKP) Srbije u svijetu.

Odalović je za TV Prva naglasio da Srbija nema ambasadore u pet zemalja – Zambiji, Gani, Azerbejdžanu, Siriji i Libiji i da se za te zemlje traže “prava rješenja”, kandidati koji imaju određeno znanje, poznaju prostor i teme kojima se bave.

– Pretprošle godine promenili smo 24 šefa diplomatsko konzularnih predstavništava, prošle 21, a ove godine izvjesno je da će biti veći broj. Promjene slijede ukoliko se potvrdi da ima propusta u radu. Propusti se utvrđuju na osnovu izvještaja koji se dostavljaju krajem godine, a njihove analize biće završene do kraja januara – naglasio je Odalović.

Podsjeća da Srbija ima 104 diplomatska predstavništva u svijetu i to 70 ambasada, sedam misija, 22 generalna konzulata, jedan konzulat, dve konzularne kancelarije, dva kulturna centra.

Upitan da li će biti smijenjen direktor Srpskog kulturnog centra u Parizu Radoslav Pavlović zbog sukoba sa ambasadorom, on je rekao da je o incidentu sačinjen izveštaj, da su predložene mjere ministru i da će on po tim mjerama da postupi, ali nije precizirao o kakvim je mjerama riječ.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *