Odalović: Han da se sretne i sa predstavnicima Srpske liste na KiM

Odalović: Han da se sretne i sa predstavnicima Srpske liste na KiM

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je da bi bilo dobro da se evropski komesar EU za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han sastane danas sa predstavnicima Srpske liste jer se postupci Prištine najviše tiču Srba na Kosovu, i da od njih čuje šta se dešava na Kosovu.

“Uvjeren sam da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić to i prenijeti Hanu prilikom susreta”, rekao je Odalović, gostujući u jutranjem programu Radio televizije Srbije.

Odalović je rekao kako vjeruje da će Han, povodom uvođenja taksi na srpsku robu, uputiti jasan zahtjev da Kosovo odustane od “avantura i provokacija” kako bi se stvorio normalan ambijent za život i za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

On je rekao da smatra da rezultat posjete Hana Prištini treba da bude konkretan, inače ne vidi smisao njegovog dolaska, a očekuje da dešavanja u narednim danima krenu u pozitivnom pravcu.

Prema riječima Odalovića, iz međunarodne zajednice stizale su poruke protiv uvodjenja taksi ali često “s pola usta” tako da je neophodno da one budu “sa više jačine”.

Komentarišući informaciju da su Solomonska Ostrva povuka priznanje Kosova kao nezavisne države, Odalović je rekao da će biti još takvih slučajeva.

“To je rezultat politike koju vode Aleksandar Vučić i Ivica Dačić koji objašnjavaju međunarodnoj zajednici kakve opasnosti; stvara ponašanje kosovskih vlasti, rekao je Odalović.

(Kurir.rs/Beta)

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *