Od ponedjeljka isplata jednokratne pomoći za nezaposlene

0

Isplata jednokratne pomoći za nezaposlene koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) počeće u ponedjeljak, najavljeno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Osobama koje su posljednjeg dana prošle godine bile na evidenciji Zavoda i dalje su nezaposlene i nemaju pravo na novčanu nadoknadu, biće isplaćena jednokratna pomoć od 100 eura.

Građanima koji su na evidenciji bili posljednjeg dana prošle godine, koji imaju pravo na novčanu nadoknadu, opredjeljuje se jednokratna pomoć koja predstavlja dopunu iznosa koji redovno primaju do 100 eura.

Počela je juče isplata jednokratne novčane pomoći korisnicima materijalnog obezbjeđenja i lične invalidnine, kao i penzionerima koji primaju penzije do 222 eura.

Novim mjerama podrške građanima i privredi za prvi kvartal ove godine Vlada je opredijelila sedam miliona eura pomoći ranjivim kategorijama stanovništva, a jednokratna pomoć je namijenjena za preko 100 hiljada građana Crne Gore.

Korisnici materijalnog obezbjeđenja dobiće jednokratnu novčanu nadoknada od 50 eura po porodici sa jednim ili dva člana i 100 eura po porodici sa tri ili više članova.

„Svi penzioneri koji primaju penzije u Crnoj Gori, a čija je vrijednost manja od minimalne zarade, odnosno od 222 eura, dobijaju 50 eura jednokratne novčane pomoći. Isti iznos pomoći dobiće i korisnici prava na lične invalidnine preko Centara za socijalni rad“, saopšteno je iz Ministarstva.

Prva dionica do kraja godine, dogovor i o vraćanju kredita

Dionica auto-puta od Smokovca do Mateševa trebalo bi da bude završena do kraja godine, najavio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić. Saopštio je da se rade idejni projekti za njegov nastavak, ali pod drugačijim uslovima od dosadašnjih. On je precizirao da 14. aprila ističe grejs period i da Crna Gora ima novca da plati prvu ratu kredita za auto-put.

„Nije problem u tome, ali vodimo pregovore sa finansijerom da u paketu sa rokovima izgradnje zajedno dogovorimo kako da sve to završimo i sprovedemo do kraja“, objasnio je Bojanić, prenosi Mina biznis.

Na pitanje da li se zbog zaboravljene petlje „Smokovac“ može tražiti nečija odgovornost, Bojanić je odgovorio da je cilj Vlade da završi prvu dionicu do kraja.

„Sve ćemo na kraju provjeravati, ali ostavimo to za neku drugu fazu kad se bude završio auto-put“, rekao je Bojanić prilikom obilaska radova na prioritetnoj dionici, sa direktorom Transportne zajednice, Matejom Zakonjšekom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.