Mladen Mikijelj

Od marta prijavljeno 16 požara na području Bijelog Polja, radi se na identifikacija osoba koje ih uzrokuju

0

Od 21. marta tekuće godine registrovano je 16 prijava požara na području opštine Bijelo Polje, saopštila je Uprava policije (UP) dodajući da njihovi službenici svakodnevno preuzimaju radnje na sprječavanju i otkrivanju osoba koje ih izazivaju.

“Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje svakodnevno preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na sprečavanju i otkrivanju osoba koje izazivaju šumske požare. Naime, od 21. marta tekuće godine registrovano je 16 prijava požara na području opštine Bijelo Polje”, navela je UP u saopštenju za medije.

Navodi se da u 11 predmeta formiranih po prijavama građana u kojima je utvrđeno da se radi o neznatnoj materijalnoj šteti u kojima je požarom zahvaćeno nisko rastinje, šiblje, suva trava, lišće, nadležno državno tužilaštvo se izjasnilo da u navedenim radnjama nema elemenata krivičnih djela čije se gonjenje preduzima putem službene dužnosti.

“U pet predmeta formiranih po prijavama građana postupanje je u toku, gdje će se nakon dobijanja nalaza vještaka protivpožarne struke, nadležno državno tužilaštvo izjasniti o kvalifikaciji krivičnih djela, te ukoliko se utvrdi postojanje elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj duznosti, policijski službenici će u skladu sa Zakonom i uz konsultacije sa nadležnim državnim tužilaštvom podnijeti krivične prijave protiv počinilaca krivičnih djela”, dodaju iz policije.

Takođe, iz UP navode da službenici Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac u saradnji sa tužilastvom preduzimaju mjere i radnje u cilju otkrivanja nesavjesnih građana koji su prouzrokovali požar veće razmjere u Prošćenskim planinama, u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Durmitor.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.