Mladen Mikijelj

Obradović: Utakmica bila izvanredna, odlučili su detalji

0

Velika borba, preokreti i pravi košarkaški spektakl priredili su igrači Crvene zvezde i Partizana u Pioniru, zbog čega je razumljiv i utisak Željka Obradovića, trenera crno-bijelih, koji je posle meča istakao da je utakmica bila izvanredna i da su odlučili detalji.

Crvena zvezda savladala je Partizan u prvoj utakmici finalne serije ABA lige rezultatom 85:82 posle uzbudljive i napete završnice.

Osim što je istakao da je bio zadovoljan igrom i ponosan na svoju ekipu, Željko Obradović na konferenciji je pomenuo i stiuaciju koja se dogodila u finišu kada je stao sat tokom jednog napada.

„Izvanredna utakmica, odlučili su detalji, čestitam Zvezdi na pobjedi. Ponosan sam na prikazano na parketu, to sam rekao i momcima u svlačionici. Nastavljamo sa borbom. Ako u završnici meča, u poslednjem napadu, stane sat, to nije normalno i neko bi morao da povede računa o tome“, naglasio je trener Partizana.

Incidenata nije bilo zbog čega je poslata jedna lijepa slika, a Obradović je pričao i o navijanju.

„Atmosfera? Već smo navikli na to. Vrijeđanje u starom stilu, ali moramo da se naviknemo na to. Ovako, slika je bila lijepa jer je dvorana bila ispunjena do poslednjeg mjesta“, rekao je Obradović.

Trofejni srpski stručnjak odradiće sa svojim timom analizu, ali smatra da su crno-bijeli odigrali odličnu utakmicu zbog čega nema previše toga da im zamjeri.

„Moramo da napravimo analizu, rekao sam da su detalji riješili pitanje pobjednika, trebaće nam nova energija. Nokaut faza je čudna, imamo velike pauze prije finala, pa pet utakmica u desetak dana. Ja sam za opciju dva, ali to je stvar dogovora. Da li mogu da podignem ekipu? Nema potrebe to da radim, jer su momci odigrali odlično, protiv odličnog tima“, zaključio je Željko Obradović.

Sledeći meč finalne serije igra se 15. maja takođe u dvorani „Aleksadanar Nikolić“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.