Objavljujemo spisak 15 nepoželjnih: MUP Srbije protjeruje crnogorsku mafiju

0

Vođama „škaljarskog i „kavačkog“ klana, Jovici Vukotiću i Slobodanu Kašćelanu zabranjen je ulazak u Srbiju,saznaje Borba u vrhu MUP-a. Osim njima dvojici, najnovijom odlukom bezbjednosnih službi Srbije, sa granice će, ukoliko krenu da uđu u Srbiju, biti vraćeni svi pripadnici te dvije kriminalne grupacije. MUP Srbije, nakon ubistva Davorina Baltića, odlučio je da sprovede odlučnu akciju, kako bi se kriminalcima iz Crne Gore zabranio ulazak u tu zemlju.
„MUP Srbije odlučio je da zabrani ulazak u zemlju viđenijim kriminalcima iz Crne Gore. Na pisku su svi pripadnici „škaljarskog“ i „kavačkog“ klana, kao i pripadnici kriminalnog miljea iz Bara, Budve i Podgorice“, kazao je naš izvor iz policije Srbije.
Na spisku lica kojima neće biti omogućen ulazak u Srbiju su Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer,Vladan Vučković, Jovan Vukotić, Igor Božović, Dragan Knežević, Predrag Knežević, Milan Vujotić, Damir Meljović i Igor Dedović. Svi oni su pripadnici „škaljarskog“ i „kavačkog“ klana, koji već nekoliko godina vode krvavi rat oko nestanka preko 300 kilograma kokaina. MUP Srbije kao nepoželjne označio je i Jova Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića, kao i Alana Kožara, koji se dovodio u vezu sa ubistvom policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića. Kao jedan od onih koji će, ukoliko krene za Srbiju, biti vraćen sa granice je i Vuk Vulević, koji je sumnjičen da ima veze sa ubistvom Duška Jovanovića, vlasnika DAN-a, ali to nikada nije dokazano. Interesantno je da se na najnovijem spisku policije u Srbiji našlo i ime Ivana Delića, koji je dovođen u vezu sa ubistvom Pavla Bulatovića, ministra vojnog, 2000. godine u Beogradu. Takođe, zabrana je stavljena i Željku Bojaniću, nekadašnjem prvom saradniku Dragana Dudića Frica, koji se nalazi u bjekstvu, a koji se u Sloveniji potražuje zbog šverca narkotika.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.