Objavljujemo imena privedenih: Uhapšeno šest lica, oduzeto oružje

0

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, preduzimajući preventivno – represivne kriminalističke mjere i radnje u cilju otkrivanja i sprječavanja vršenja krivičnih djela aktiviranjem eksplozivnih naprava ili izazivanjem požara, kao i rasvjetljavanja krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu, izveli policijsku akciju.

U akciji je lišeno slobode šest lica, a izvršeni su pretresi u dva grada na lokacijama koje koriste ovih šest lica i njima bliska lica.

Policijska akcija je naime započeta u ranim jutarnjim časovima, a policijski službenici CB Podgorica su, uz podršku Posebne jedinice policije, izvršili pretrese na 19 lokacija na području Podgorice i Danilovgrada.

U pretresima pronađeni su i oduzeti:
– automatska puška,
– dva pištolja,
– veća količina municije za pištoljsko i automatsko vatreno oružje,
– veći broj telefona sa kriptovanom zaštitom,
– veća količina dragocjenosti i skupocjenih satova bez utvrđenog porijekla, i
– tri skupocjena vozila, od kojih su dva vozila marke „Range Rover” i jedno vozilo marke „Mercedes”.

U vezi navedenog službenici CB Podgorica danas su lišili slobode, podnijeli Izvještaj kao dopunu krivične prijave i nadležnom državnom tužiocu u ODT u Podgorici na dalju nadležnost sproveli četiri lica iz Podgorice:

– Mladen Mišurović (30),
– Nikola Savićević (23),
– Danilo Rakočević (35),
– Aleksandar Keković (27)

zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, na štetu Aleksandra Šćepanovića iz Podgorice.

Ova četiri lica su se, naime, kako se sumnja, 17.01.2019. godine oko 23,50 časova vozilom „VW Golf III“ dovezla do kuće A.Š. i potom su u dvorištu njegove kuće aktivirala improvizovanu eksplozivnu napravu velike razorne moći, usljed čijeg dejstva su nastala vidna oštećenja na porodičnoj A.Š, a potom su se ova lica dala u bjekstvo.Krivično djelo je rasvijetljeno zahvaljujući predanom radu službenika podgoričke policije, koji su došli do operativnih saznanja na osnovu kojih su ova lica identifikovana, kao i na osnovu vještačenja u Forenzičkom centru na koja su upućeni pronađeni tragovi sa lica mjesta.

Osim navedenih lica, službenici CB Podgorica su u ovoj akciji lišili slobode i Hasana Krnića (36) i Stefana Milića (18) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.