Objavljena lista kompanija na udaru novih američkih sankcija

0

Ministarstvo trgovine SAD objavilo je spisak od 14 organizacija iz Rusije, Njemačke i Švajcarske koje podliježu izvoznim ograničenjima.

Prema spisku objavljenom u američkom federalnom registru sankcije su uvedene protiv 10 kompanija i struktura iz Rusije. U pitanju su 27. naučni centar Ministarstva odbrane Rusije, zatim kompanije „Himed“, „Femteko“, „Interlab“, „Labinvest“, „Analit prodakts“, „Interteh instruments“, „RAU FARM“ i „Regionsnab“, kao i grupa kompanija „Farmkontrakt“.

Na crnu listu američkog Ministarstva trgovine dospjele su i tri njemačke kompanije i jedna kompanija iz Švajcarske.

Objašnjenje Ministarstva je da uvodi zahtjev za dobijanje licence za izvoz, ponovni izvoz ili prenos brojne robe licima sa tog spiska. Spisak Ministarstva trgovine SAD pojavljuje se u dokumentima pripremljenim za objavljivanje u federalnom registru 3. marta.

Ranije je američko Ministarstvo saopštilo da uvodi takve mjere „kao odgovor na aktivnost povezanu sa hemijskim oružjem i sa širenjem opasnih supstanci“.

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država objavilo je u utorak spisak Rusa i organizacija protiv kojih Vašington uvodi sankcije zbog situacije oko ruskog opozicionara i blogera Alekseja Navaljnog.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.