Obilježeno 79 godina od oslobođenja Trebinja u Drugom svjetskom ratu, prisustvovala i delegacija SOBNOR-a Crne Gore

0

Delegacija SOBNOR Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Radojicom Radojevićem, prisustvovala je obilježavanju 79 godina od oslobođenja Trebinja u Drugom svjetskom ratu.

„Polaganjem vijenaca i cvijeća na Spomenik palim borcima u borbi protiv fašizma od 1941-1945. godine danas je u Trebinju obilježen 4. oktobar, Dan oslobođenja Trebinja od fašizma u Drugom svjetskom ratu“, saopštio je SUBNOR-a Crne Gore.

Predsjednik SOBNOR-a Crne Gore Radojica Radojević izjavio je da su na ovom tradicionalnom mjestu našeg okupljanja odali dužnu počast poginulim herojima, rodoljubima i oslobodiocima Trebinja.

„Zato je danas prilika da se sa posebnim pijetetom sjetimo njih, koji su se svjesno žrtvovali za slobodu svog naroda i pokazali svijetu da su dostojni sljedbenici svojih slavnih predaka“, rekao je Radojević, pa dodao:

„Danas smo obelježili jedan od najsvetlijih datuma u istoriji ovog kraja, 4. oktobar 1944. god – Dan kada je Trebinje oslobođeno od fašizma u Drugom svetskom ratu, tako da poseban pozdrav, zahvalnost i divljenje upućujem preživjelim učesnicima ovih događaja i njihovim potomcima, čije nas je slobodarstvo okupilo poslije 79 godina od tih velikih iskušenja. Ovdje smo se danas sastali i da izrazimo dužno poštovanje svima onima, koji nisu žalili svoje živote kada je u pitanju domovina i njena sloboda“, kazao je Radojević.

Prema njegovim riječiama, obelježavajući istorijski datum, prilika je i za izraze dubokog poštovanja za sve borce veličanstvene NOB-e, za sve naše pretke koji su iznjedrili hrabre i najbolje sinove i kćeri, koji su širom nekadašnje domovine ugradili svoju mladost i dali živote za našu budućnost“.

„Zato budimo ujedinjeni oko ideje antifašizma, ideje koju danas baštini napredno čovječanstvo. Časni i viteški narod Trebinja i ovih slobodarskih krajeva, uvijek su kroz istoriju bili primjer drugima, pogotovu 4. oktobra 1944. godine. Čestitam gradjanima Trebinja koji poštuju antifašizam i svijetle tekovine naše revolucije ovaj veliki praznik – Dan kada je Trebinje oslobodjeno od fašizma u Drugom svetskom ratu. Neka je slava herojima i rodoljubima ovog kraja“, poručio je Radojević, koji se na kraju zahvalio domaćinima na srdačnom dočeku u Trebinju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.