Obilježena 81 godina od velike bitke na Sutjesci

0

Polaganjem vijenca na Spomen-kosturnicu u Nacionalnom parku „Sutjeska“, juče je u dolini heroja na Tjentištu obilježeno 81 godina od čuvene bitke na Sutjesci.

„Bila je čast i ponos prisustvovati ovoj tradicionalnoj slobodarskoj svečanosti“, saopštio je predsjednik SOBNOR-a Crne Gore Radojica Radojević.

Obilježavanju je prisustvovao veći broj građana i poštovalaca antifašističkog pokreta iz BiH, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja.

„Ponovo su se u velikom broju vijorile trobojke sa zvijezdom petokrakom i druga obilježja i znamenja iz naše slavne NOB-e, nošena od strane mladih a i starijih učesnika ovog slobodarskog skupa iz raznih krajeva bivše SFRJ. Lijepo i ponosito je bilo prisustvovati ovoj manifestaciji, gdje su se ponovo susreli naši borci i antifašisti iz raznih krajeva nekadašnje Jugoslavije, gdje je po koji borac na svojim grudima nosio značajna odlikovanja dobijena za zasluge iz NOB-a“, kazao je Radojević.

Ovom veličanstvenom skupu časti i slobode prisustvovale su brojne delegacije SOBNOR-a Crne Gore i to – OBNOR-a 1941-1945. iz Podgorice, Nikšića, Bijelog Polja, Pljevalja, Berana, Herceg Novog, Kotora, Budve, Tivta, Cetinja, Danilovgrada, Plužina i Zete, koji baštine jugoslovensku ideju i koji su položili ruže na spomenik palim herojima Bitke na Sutjesci.

Ispred SOBNOR-a Crne Gore ovaj veličanstveni skup pozdravio je Radojica Radojević, predsjednik SOBNOR-a Crne Gore, koji je između ostalog naglasio da je bitka na Sutjesci bila jedna od najvećih i najkrvavijih bitaka u drugom svjetskom ratu na prostoru bivše Jugoslavije.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.