NVO Centar za akademski integritet utvrdio: Bečić plagirao magistarski rad!

0

NVO Centar za akademski integritet objavio je rezultate pilot istraživanja prema kojem je, kako navode iz ove organizacije, predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, u najvećem dijelu, plagirao magistarsku disertaciju.
Kako su kazali, analizirali su radove ministra zdravlja Kenana Hrapovića, ministra prosvjete Damira Šehovića, odbrane Predraga Boškovića, kao i rad bivšeg rektora Univerziteta Mediteran Janka Radulovića.
Na konferenciji je rečeno da “čak 44 odsto teksta Bečićeve disertacije, odnosno ukupno 50 kucanih strana, se poklapa sa različitim izvorima”, te da je prisutno pet vrsta plagijata.
“Neshvatljivo je da studentu magistarskih studija na Univerzitetu Crne Gore padne na pamet da, u svojoj disertaciji, prepisuje iz izvora dostupnih na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, vidljivih putem jednostavne Google pretrage, kazao je na pres konferenciji za medije izvršni direktor ove NVO Mitar Đukanović.
Đukanović je saopštio da je magistarski rad “provučen” kroz softver za prepoznavanje karaktera OmniPage.
“Prilikom analize rada, koristili smo program za provjeru autentiičnosti Turnitin. Nakon detaljne analize rezultata Turnitin provjere i pregleda dostupnih akademskih izvora, konstatujemo da magistarska disertacija Alekse Bečića predstavlja jasan i nedvosmislen plagijat”, naveo je Đukanović.
Bečić napada kolege iz opozicije
Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je saopštio da je tvrdnja Mitra Đukanovića iznesena na današnjoj press konferenciji njegove novootvorene NVO Centar za akademski integritet, da je plagirao svoj magistarski rad, monstruozna i ogavna udbaška podmetačina.
Prema njegovim riječima obilje dokaza koje su prikupili za nepunih par sati pokazuje da je ovo amaterski smišljena i traljavo izvedena akcija dijela DF-a i DPS-a, a za račun Mila Đukanovića, predsjednika DPS-a.
“Jasno je da je Mitar Đukanović, inače aktivista DF-a, imao jedan jedini cilj da za račun Mila Đukanovića i pojedinih djelova DF-a pokuša da diskredituje Aleksu Bečića, čovjeka sa rijetko čistom biografijom na političkoj sceni Crne Gore. Da je to isključivi cilj i osnivanja i postojanja ove navodno NVO, kao svojevrsnog paravana za napad na predsjednika Demokrata, upućuje cijeli niz dokaza i zdravorazumsko zaključivanje”, tvrdi Bečić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.