Nuhodžić i Stefanović poručili: Kriminalci nijesu i neće biti sigurni

0

Saradnja crnogorske i srpske policije na suzbijanju organizovanog kriminala je kontinuirana i kvalitetna i kriminalci nijesu i neće biti sigurni, ni u Crnoj Gori, ni u Srbiji, poručili su ministri unutrašnjih poslova Crne Gore i Srbije, Mevludin Nuhodžić i Nebojša Stefanović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, Nuhodžić je pohvalio saradnju kriminalističkih policija, kao i zajedničkih operativnih timova, koja je rezultirala lociranjem lica koja se međunarodno potražuju, presijecanjem kanala krijumčarenja narkotika i rasvjetljavanjem teških krivičnih djela.

“Svjedoci smo da kriminalne grupe djeluju ne poznajući granice, ne samo u našem regionu, već i širom svijeta. Zato je naš najbolji odgovor otvorena, efikasna i iskrena saradnja koja jasno govori da kriminalci nijesu i neće biti sigurni ni u Srbiji ni u Crnoj Gori i da će se naše države snažno suprotstaviti i obračunati sa organizovanim kriminalom”, rekao je Nuhodžić.

On je podsjetio da je prošle godine potpisan sporazum koji će stanovništvu u pograničnim opštinama Crne Gore i Srbije olakšati kretanje i prelaženje granice, u cilju rješavanja njihovih svakodnevnih potreba.

“Raduje me da je u završnoj fazi formiranje komisije koja se bavi ovom problematikom i da će vrlo brzo doći do implementacije ovog sporazuma“, rekao je Nuhodžić i dodao da je na sastanku dogovoreno da se razmotri mogućnost izgradnje zajedničkog graničnog prelaza u Boljarima, na auto-putu koji će biti značajna saobraćajnica između dvije države.

Nuhodžić se osvrnuo i na saradnju kroz zajedničke patrole tokom ljetnje turističke sezone i istakao da taj vid saradnje doprinosi povećanju sigurnosti turista iz Srbije koji dolaze i borave u Crnoj Gori.

Stefanović je kazao da je saradnja na polju borbe protiv organizovanog kriminala efikasna i da pripadnici kriminalističkih policija brzo razmjenjuju informacije koje su važne za otkrivanje krivičnih djela.

“Naš posao je zajednički. Imamo izuzetnu saradnju koja će se nastaviti i u budućnosti, jer hoćemo da kriminalci dobiju jasnu poruku da će policije izaći kao pobjednici u borbi protiv organizovanog kriminala”, rekao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, kriminalci dvije države blisko sarađuju u organizaciji trgovine narkoticima i izvršenja drugih krivičnih djela, “što zahtijeva još bližu saradnju naših policija”.

“Dobro je što policije Srbije i Crne Gore jako brzo i efikasno otkrivaju krivična djela, razmjenjuju informacije, pronalaze dokaze i trude se da kriminalce pošalju u zatvor. I prethodnih nekoliko dana smo blisko sarađivali na otkrivanju kriminalaca koji su izvršili najteža krivična djela na teritoriji i Srbije i Crne Gore i nastavićemo da razmjenjujemo sve podatke koji mogu da dovedu do procesuiranja i rasvjetljavanja najtežih krivičnih djela“, rekao je Stefanović.

Govoreći o saradnji graničnih policija dvije zemlje, Stefanović je naveo da je sa Nuhodžićem razgovarao o proširenju kapaciteta graničnih prelaza, kako bi se građanima olakšao tranzit, ne samo tokom ljetnje sezone, već i tokom čitave godine.

“Cilj nam je i da zaustavimo šverc narkotika, robe, kao i prelazak lica koja su iz kriminogenog miljea”, rekao je Stefanović koji se zahvalio Nuhodžiću i pripadnicima crnogorske policije na saradnji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.