Nuhodžić i Katnić u klinču: Specijalni tužilac se više bavi politikom nego obračunom s mafijom

0

Na Vijeću za nacionalnu bezbjednost, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić oštro je kritikovao rad specijalnog tužilaštva i Milivoja Katnića zbog pasivnosti u sprečavanju obračuna kriminalnih klanova, saznaje Borba. Nuhodžić je u veoma oštrom nastupu, kako nam je potvrdilo više učesnika, ocijenio da se Katnić više bavi politikom u svim radu, nego procesuiranjem organizovanih grupa. Katniću je zamjerio i što poslednjih godinu dana nema nikakve saradnje između službi Srbije i Crne Gore, nakon afere “državni udar”, gdje specijalni tužilac snosi ogromnu odgovornost svojim nepromišljenim izjavama, koje su bile više političke nego pravne i iz opisa njegovog posla.
Prvi čovjek MUP-a je podsjetio članove Vijeća i da je tužilaštvo nosilac svih istraga, po zakonu, ali da u praksi nema rezultata od tih istraga. Veliku štetu, borbi protiv kriminala, ocijenio je Nuhodžić, donijeli su sporazumi o priznanju krivice koje sklapa specijalno tužilaštvo.
Nuhodžićev stav dijele i u DPS-u koji više ne skrivaju da Katnić nije ispunio očekivanja u borbi protiv organizovanog kriminala.
“Direktno mu je na sjednici rečeno da je u njegovom mandatu došlo do eskalacije sukova među klanovima, a da specijalno tužilaštvo ništa nije uradilo po tom pitanju. Specijalno tužilaštvo nije otkrilo niti procesuiralo ni jednu organizovanu kriminalnu grupu, a zamjereno mu je i što su skoro svi privedeni “kavčani” van domašaja pravde. U Katnićevim mandatu, nije procesuiran ni jedan vođa, ni jednog klana. Takođe, Katnić nema ni jednu osuđujuću presudu u bilo kom predmetu, koji je započeo, ne računajući sporazume o priznanju krivice, koji dobose više štete nego koristi”, kaže naš izvor iz Vijeća za nacionalnu bezbjednost.
Zamjerka na njegov rad je bila i što se upustio u političku borbu sa čelnicima DF-a i tako im omogućio da sudnicu izmjeste u medije, čime je izašao iz okvira svojih nadležnosti, javnim kvalifikacijama i političkim ocjenama.
Katnić je tvrdio da on dobro radi svoj posao, ali da su zakazali neki drugi i da se on ne osjeća odgovornim.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.