Nuhodžić: Bitka protiv organizovanog kriminala kompleksna i dugotrajna

1

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić poručio je građanima Crne Gore da je bitka protiv organizovanog kriminala kompleksna i dugotrajna, ali da je država odlučna da dobije tu bitku te da Vlada Crne Gore, državni organi i obavještajno-bezbjednosni sektor imaju i snage i kapaciteta da očuvaju stabilnost i bezbjednost.

“Poštovane građanke i građani Crne Gore, Obraćam vam se jer uočavam vašu zabrinutost zbog više ubistava koja su se dogodila u protekla dva mjeseca kao posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa. Razumijem i opravdavam osjećaj uznemirenosti, jer su, nažalost, izgubljeni ljudski životi. Organizovani kriminal je globalni problem, koji ne poznaje granice. Zato je bitka protiv ovog izazova kompleksna i dugotrajna. Tu nema brzih rješenja i rezultata preko noći”, istakao je Nuhodžić.

On je dodao da je Crna Gora je odlučno ušla u tu bitku, sa partnerskim službama, razmjenjujući podatke i sarađujući.

“I imamo rezultate. Od šest ubistava koja su se dogodila od početka godine, četiri smo rasvijetlili (u Podgorici, Herceg Novom, Pljevljima i Plavu), a jednu likvidaciju smo spriječili. Ovo, naravno, nije dovoljno. Ali, jeste pokazatelj našeg kontinuiranog i dobrog rada. Država je odlučna da dobije bitku protiv organizovanog kriminala. Vlada Crne Gore, državni organi i obavještajno-bezbjednosni sektor imaju i snage i kapaciteta da očuvaju stabilnost i bezbjednost”, kazao je Nuhodžić.

On je rekao da je u prethodnom periodu bilo događaja i slučajeva koji su narušavali tu sliku, ali je činjenica da se policija u svim istraživanjima nalazi na vrhu liste onih u koje građani imaju najviše povjerenja.

“To potvrđuje da prepoznajete našu odlučnost da se snažno i energično obračunamo sa kriminalcima i da nam vjerujete. Siguran sam da ćemo dobiti i ovu bitku. Svi zajedno”, rekao je Nuhodžić.

On je kazao i da je za ovakav rezultat potrebna promjena kaznene politike koja mora biti srazmjerna stepenu društvene opasnosti od organizovanog kriminala budući da smo bili svjedoci primjera koji idu u prilog toj konstataciji.

1 Comment
  1. Marko komentariše

    “bitka protiv organizovanog kriminala kompleksna i dugotrajna, ali da je država odlučna da dobije tu bitku te da Vlada Crne Gore”

    Zamislite jedna vestacka tvorevina poput Milova Crna Gora, gde bez prestanka jedna partija vlada tri decenije, sto je jedinstveni i nevidjeni slucaj u Evropi, ne postoji demokratska zemlja gde opozicija barem jednom nije dobila izbore i vladala, kojom cudnom magijom bivsi komunisti pa kasnije DPS su uspeli da vladaju tri decenije ? Naravno nema tu magije, zna se na koji nacin. E sada takodje zamislite slucaj da jedan covek, politicar poput Milo Djukanovic, jedan optuzeni i osudjeni narko diler, ima obraz preko svoje poltronske marijonete poput Nuhodzica da nam sole pamet da bas ti isti ljudi koji se bave sverc drogom i sverc ljude, oni da nam pricaju o borbu protiv kriminila. Pa nema li degutantnije od ovakve situacije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.