NSD osudila presudu Karadžiću: Iz krvi najboljih sinova rodila se Republika Srpska

NSD osudila presudu Karadžiću: Iz krvi najboljih sinova rodila se Republika Srpska

Nova srpska demokratija smatra da je današnja presuda dr Radovanu Karadžiću nastavak terora nad Srbima, koji se u Haškom sudu odvija od njegovog formiranja, čime je ova antisrpska institucija još jednom pokazala da nema veze sa pravom i pravdom.

“Jasno je da ovakva brutalna osuda za osnivača Republike Srpske nije samo suđenje njemu već i pokušaj suđenja Republici Srpskoj- najvećoj tekovini našeg naroda posle 1918. godine. Mi nemamo dileme da će ova presuda biti korišćena dominantno u tom pravcu, kao što su oslobađajuće presude dokazanim zločincima- Antu Gotovini, Naseru Oriću, Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju, Kadriju Veseljiju bile vjetar u leđa državnim tvorevinama i lažnim državama na prostoru bivše SFRJ u čijim osnivanjima su učestvovali.

Lako je dokazati da je Haški sud antisrpska tvorevina- dovoljno je sabrati godine zatvora na koje su osuđeni srpski državnici, političari, oficiri i vojnici, i uporediti sa presudama Bošnjacima, Hrvatima i Albancima. To je primjer o kakvom se ruganju pravdi radi. U tom kontekstu posmatramo i ovu presudu prvom predsjedniku Republike Srpske dr Radovanu Karadžiću.

Međutim, nikakve presude i montirani politički procesi navođeni od pojedinih velikih sila ne mogu poništiti herojsku borbu srpskog naroda od 1992-1995. godine. Pokoljenja djela sude-dr Radovan Karadžić je komandovao odbranom srpskog naroda u borbi protiv onih koji su mučki udarali i 1914. i 1941. godine i spriječio da se ponovi genocid nad našim narodom. Iz te borbe, iz krvi svojih najboljih sinova, rodila se Republika Srpska. Time je dr Radovan Karadžić ispunio svoj cilj i dug prema srpskom narodu, i tu činjenicu ne mogu poništiti niti umanjiti namještaljke antisrpskog Haškog suda”, stoji u saopštenju.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *