Nrekić saslušan zbog asfaltiranja ulica

0

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić morao je juče da inspektorima za privredni kriminal objašnjava kako je i zašto, mimo saglasnosti Javnog preduzeća za upravljanjem morskim dobrom, dao zeleno svjetlo za asfaltiranje puta u zaleđu Velike plaže, saznaju Vijesti iz više izvora.

Prema istim informacijama, prvi čovjek najjužnije crnogorske opštine saslušan je u svojstvu građanina.

Nrekić je, tvrde sagovornici Vijesti, u ulcinjskom Centru bezbjednosti odgovarao na pitanja inspektora i u vezi asfaltiranja ostalih ulica u gradu i prigradskim naseljima, a koje nisu bile predviđene prošlogodišnjim i budžetom za 2020. godinu.

Saopšteno je da su istim povodom, takođe u svojstvu građana, saslušali i sekretara komunalnih djelatnosti Mustafu Goranu i nadzornog organa Đoka Dabovića.

Ulcinjsko tužilaštvo već vodi istragu protiv Nrekića oko partijskog zapošljavanja i nenamjenskog trošenja 900.000 eura od prodaje placa na Pristanu.

Narekić je u razgovoru sa novinarom Vijesti javno kazao da se u Ulcinju zapošljava po partijskom ključu i da je ta opština stjecište partijskih kadrova koji ništa ne rade…

To je bio povod za pokretanje istrage, a nezvanično je saopšteno da je pod lupom istražitelja više od 90 ugovora o radu u raznim opštinskim sekretarijatima.

Vijestima je ranije rečeno da policijski inspektori za privredni kriminal provjeravaju da li je Opština Ulcinj početkom godine nenamjenski potrošila novac od prodaje zemljišta na Pristanu u iznosu od 900.000 eura.

Inspektori navodno sumnjaju da je Opština novac potrošila za plate radnika i za druge operativne troškove, umjesto za izgradnju dvije kino-sale, kako je precizirano usvojenom odlukom opštinske Skupštine od 31. jula 2019. godine, koja je objavljena i u Službenom listu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.