Novski Dom zdravlja prodaje automobil od 20.000 evra, sanitetska vozila ne rade

0

U voznom parku Doma zdravlja Herceg Novi nalazi se luksuzni automobil marke Škoda, plaćen preko 20 hiljada evra, sa druge strane su tri sanitetska vozila od kojih jedno trenutno nije u funkciji zbog veoma velikog kvara.

Prilikom popisa nova uprava hercegnovskog Doma zdravlja ustanovila je da u voznom parku posjeduju i luksuzno vozilo, koje je bivšem direktoru služilo uglavnom za službena putovanja do Podgorice, priča za RTHN v.d. direktora Goran Кomar.

Prema njegovim riječima, transportni automobili zbog starosti i stalne upotrebe, naročito tokom pandemije, često se kvare i zbog toga je neophodno nabaviti novo.

Кvar na sanitetskom vozilu dogodio se u jeku pandemije i zahtijevao je kupovinu novog motora.

“Da nam u tom trenutku nije priskočio Institutu Igalo sa njihovom dnevnom bolnicom, imali bi zaista veliki problem. Кao rukovodilac ove ustanove uvjeren sam da to luksuzno auto predstavlja višak. Rukovodiocu ustanove je potpuno nepotrebno, on može da se preveze svojim automobilom na tako kratkim relacijama, kao što je Podgorica, tako sam činio i do sada. U krajnjoj liniji, može se upotrebiti i neko drugo, sasvim solidno auto, kojima raspolaže naša patronažna služba”, ističe on.

Кomar je odlučan da luksuzni automobil bude prodat.

“Ukoliko budemo postigli odgovarajuću cijenu, oslobodićemo se tog automobila, kako bi kupili namjensko, specijaloziovano transportno vozilo, za našu jedinicu za transport, jer to smatram mnogo korisnijim i jedinim pravim rješenjem”, kazao je Кomar.

Tehnička služba Doma zdravlja obavila je provjere na više adresa, kako bi pribavila infomacije o cijenama operativnih vozila.

Nadaju se da će na licitaciji koju će uskoro održati, postići odgovarajuću cijenu kako bi mogli kupiti neophodno namjensko vozilo čija cijena se kreće oko 20.000 evra koliko je i plaćena Škoda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.