“Novosti”: Vučević i Brnabić kandidati za premijera!

“Novosti”: Vučević i Brnabić kandidati za premijera!

Najveće šanse za premijersku fotelju i dalje ima aktuelna predsednica Vlade Ana Brnabić. Uz nju, kabinetu u Nemanjinoj 11 blizu je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Kako “Novosti” saznaju u vrhu SNS, predsednik te stranke Aleksandar Vučić kao mogućeg premijera razmatra i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, ali su njegove šanse da u narednom mandatu upravlja Vladom, ipak, manje nego Brnabićevoj i Vučeviću.

Kao kandidat za prvog čoveka Vlade pominje se i ministar finansija Siniša Mali, ali izvesnije je da će on, kao Vučićev čovek od poverenja, ostati na poziciji koju trenutno obavlja, a koju lider SNS smatra jednom od ključnih u ostvarivanju planova koje je zacrtao.

Iako je Ana Brnabić na poziciju premijera došla kao nestranačka ličnost, uz veliku skepsu kod većine funkcionera naprednjaka, ona je u prethodne tri godine znatno ojačala svoju poziciju, a postala je i članica Predsedništva SNS. Vučić ne krije da ima veliko poverenje u Brnabićevu i o njoj uvek govori pohvalno. Osim što je pokazala privrženost Vučiću i njegovoj politici, Brnabićeva je poverenje presednika SNS “kupila” i držanjem u krizi izazvanoj epidemijom virusa korona, kao i tokom protesta dela opozicije.

Vučeviću u prilog ide to što je Vučić zadovoljan načinom na koji je on vodio Novi Sad, kao i to što je, poput premijerke, pokazao veliku odanost politici predsednika stranke i države. Njemu se već dugo “predviđa” uključivanje u politiku na nacionalnom nivou jer funkcija koju je obavljao prethodne četiri godine nije u skladu sa velikim uticajem koji ima u stranci. Zato, čak i da ne bude izabran za premijera, gotovo izvesno će biti deo Vlade.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *