Novosti saznaju: Bokan rovari protiv srpskih klubova

0

Skupština ABA lige, prvobitno planirana za 14. maj, odložena je, na molbu Budućnosti za 28. maj. Ipak to neće biti prvo okupljanje timova iz regiona posle završetka sezone. Prethodiće mu jedno, doduše neformalno viđanje. Kako “Novosti” nezvanično saznaju, podgorički tim pozvao je sve klubove, osim srpske, da se sretnu u sredu u Zagrebu. O ovom sastanku nije informisano ni rukovodstvo regionalnog takmičenja.

Ako se ova informacija ispostavi kao tačna, onda bi inicijator sastanka, doskorašnji šampion ABA lige, trebalo javno da izađe sa obrazloženjem zašto na taj sastanak, pa makar i neobavezan, nisu pozvani srpski klubovi.

Naravno, svako ima pravo da se viđa s kim god hoće i kad hoće. Ali, simptomatično je da baš u ovom momentu, kada član koji traži odlaganje skupštine, želi da se vidi sa većinom ostalih “nasamo”.

Da li je u pitanju pravljenje svojevrsnog pakta protiv srpskih klubova i zašto, pokazaće vrijeme. Htio to neko da prizna, ili ne, rezultati u samoj ABA ligi (sadašnjoj, u vlasništvu samih klubova, ili prethodnoj, pod većinskom upravom fizičkih lica) i evropskim takmičenjima, precizno ukazuju na (veliki) značaj srpskih timova za region, koji su zarad vjere u budućnost regionalne lige, često znali da naprave ne male ustupke ostalima.

Ukoliko neko želi da u takmičenju budu i naši klubovi, mora da pokaže poštovanje prema njima. U suprotnom, bez toga, a sa “igrama” van glavne pozornice i pokušajima iznese na sto zavadu, posebno između samih srpskih klubova, teško je da će izvući neki dalekosežan benefit.

Na sastanak je pozvana i Olimpija, klub koji je, prema rezultatima, izbubio status u prvom rangu takmičenja ABA. Da li neko ovim pozivom pokušava da im nagovesti da će im držati stranu u pokušajima da adminsitrativnim putem izbjegnu potonuće u ABA 2 ligu ukoliko dođe proširenja ABA 1 lige na 14 klubova (prilikom eventualnog priključenja Olimpijakosa), čak iako u Pravilniku decidno piše da “u cilju kvalitetnog takmičenja klub koji zauzme poslednje mjesto, sledeće sezone neće moći da igra u ABA 1 ligi…”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.