“Novosti”: Osumnjičeni za ubistvo ubice brata Nikole Bojovića blizak “škaljarcima”

0

Osumnjičeni za ubistvo Jugoslava Cvetanovića (31) u Vranju je crnogorski državljanin Marjan Vujačić (34), navodno blizak “škaljarskom klanu”, nezvanično saznaju Novosti. Operativci MUP Srbije istražuju da li je reč o naručenom i plaćenom zločinu u nastavku rata dveju porodica – Luke Bojovića i Slobodana Šaranovića.

Jugoslav Juga Cvetanović mlađi je brat Saše Cvetanovića zvanog Pitbul i Gladijator, osuđenog (prvostepena presuda) za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. Cvetanoviću je ubijen septembra 2017. godine u centru Vranja, pola sata poslije ponoći. Ubijen je sa više od 30 hitaca u leđa.

Prve informacije su bile da su ubistvo obavili profesionalci koji su koristili prigušivač. Istraga je, međutim, odmah krenula u pravcu činjenice da je žrtva rođeni brat Saše, u to vreme optuženog da je neposredni izvršilac mučkog ubistva Nikole Bojovića u centru Beograda krajem aprila 2013. godine. Smatralo se da je mlađi sin Vuka Bojovića likvidiran zbog osvete Slobodana Šaranovića za ubistvo njegovog brata Branislava.

Ista priča ponovila se i posle ubistva Juga Cvetanovića. Prenijeta je u medijima izjava starijeg Cvetanovića, koji je u sudnici Specijalnog suda, tokom suđenja za ubistvo Nikole Bojovića, rekao da strahuje za život svog mlađeg brata.

Saša Cvetanović je čak zahtijevao od suda da sasluša Jugoslava “dok je još živ”. I sam Jugoslav je u izjavama lokalnim medijima govorio da se plaši osvete. Tvrdio je da je njegov brat nevin, a da je zbog toga što je osumnjičen kao ubica Bojovića, ugrožena cijela porodica.

Jugoslav Cvetanović je u vrijeme ubistva bio pod policijskom zaštitom u mjestu stanovanja, koja mu je jedno vrijeme bila uskraćena jer nije poštovao pravila o obezbjeđenju. Pravila, naime, nalažu da prilikom izlaska iz mjesta stanovanja štićenik mora da to prethodno prijavi policiji, kako bi dobio pratnju, što je on često izbjegavao.

Istraga ubistva Jugoslava Cvetanovića krenula je tada u tri pravca. Provjeravala se teza da je on najnovija žrtva u krvavoj borbi dva zaraćena klana, Luke Bojovića i sada pokojnog Slobodana Šaranovića. Druga je bila da je nastradao zbog kriminalnih poslova kojima se navodno bavio. Treća varijanta je bila da je suviše znao o ekipi Miloša Delibašića i kao takav da je nekome postao smetnja.

Po načinu na koji je zločin počinjen, iskusni operativci srpske policije smatrali su da najviše dokaza ima za sumnje da je mlađi Cvetanović ubijen u znak osvete za smrt Nikole Bojovića.

“Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata”, izjavio je Saša Cvetanović u sudnici, desetak dana posle zločina u centru Vranja.

Policija sada provjerava da li je Marjan V. učestvovao u još nekim likvidacijama na teritoriji Srbije. Istražuje se i da li je promenio lična dokumenta i koliko puta. On je praćen duže vrijeme. Prije dva dana uhapšena je i jedna policijska službenica u Novom Sadu, a protiv druge je podignuta krivična prijava u redovnom postupku, zbog sumnja da su pomagale Marjanu Vujačiću da, uz pomoć falsifikovanih dokumenata, dobije nov identitet na ime Miloš Begović. Na ovo ime 8. juna ove godine je dobio ličnu kartu Srbije, a tri dana kasnije i pasoš.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.