Novi zakon Zelenskog: U slučaju eskalacije, rezervisti se regrutuju za dan

1

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potpisao je zakon koji omogućava da se, u slučaju pogoršanja situacije na istoku zemlje, za dan regrutuju rezervisti, saopštila je pres-služba kabineta predsjednika.

„To će omogućiti da se vojne jedinice svih odbrambenih snaga države brzo popune rezervistima, što će značajno povećati njihovu borbenu sposobnost tokom brzo rastuće vojne agresije, a takođe će omogućiti da se brzo poveća borbeni potencijal odbrambenih snaga i da se pravovremeno reaguje na iznenadne prijetnje nacionalnoj bezbjednosti“, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, zakon uvodi novu vrstu vojne službe – regrutovanje lica iz redova rezervista u posebnom periodu.

Odluku o realizaciji takvog poziva donosiće vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine na predlog glavnog komandanta.

Zakon koji je potpisao predsjednik takođe reformiše sistem vojne registracije i rad lokalnih organa vojne uprave, zasnovan na evropskim principima i pristupima.

Podsjetimo, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je predsjednika Rusije Vladimira Putina da se sastanu bilo gdje u Donbasu.

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    Po mojoj procjeni Rat bi mogao da počne 8 ili 9 Maja. Amerikanci vole simbolične datume. U svakom slučaju biće to klasična klanica kao ono što smo vidjeli u Nagorno Karabahu. Ko god se odazove na regrutaciju postaće topovsko meso. Mali jevrej će ostati poznat kao arjitekta međubratskog pokolja. Kada se na kraju osvjeste i shvate kako ih je komedijaš unesrećio siguran sam da će ga tražiti po Kijevu da ga ubiju samo što ga neće naći jer će već biti negdje na Havajska Ostrva i gledaće zalazak sunca brojeći krvavi novac pokraden u Ukrajini. Ako je za utjehu svima će ponovo biti jasno zbog čega Jevrej nikako ne smije biti izabran na bilo koju značajnu javnu funkciju a pogotovo ne na funkciju Vladara Države.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.