Novi v.d. direktor Uprave policije nastavlja da unapređuje suspendovane policajce: Radusinović postaje pomoćnik načelnika u Regionalnom CB „Centar“

0

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Aleksandar Radović je prekjučerašnjem kolegijumu imenovao je nove načelnike odjeljenja bezbjednosti (OB) i komandire stanica policije u više crnogorskih opština.

Prethodna Radovićeva imenovanja su izazvale skepsu u javnosti, jer su pojedini inkriminisani policajci iz perioda bivše DPS-ove vlasti unaprijeđeni u službi.

Ni jučerašnje odluke nisu predstavljale izuzetak, pa je tako za pomoćnika načelnika regionalnog centra bezbjednosti za policiju opšte nadležnosti u Regionalnom centru bezbjednosti „Centar“ postavljen Milan Radusinović.

Podsjetimo, Radusinović je bivši načelnik Interventne jedinice Centra bezbjednosti Podgorica koji je sa te pozicije smijenjen nakon što su pripadnici njegove jedinice   Mladen Vujović, Slavko Furtula, Vukoman Maraš, Marko Stojanović i Miloš Bečanović  17. februara 2018. u Njegoševoj ulici u Podgorici pretukli tri mladića.

Tadašnji direktor Uprave policije Slavko Stojanović naložio je bivšem načelniku Centra bezbjednosti Podgorica Jovici Rečeviću da se zbog objektvine odgovornosti, Radusinović smijeni, što je i učinjeno.

Međutim, nakon što Unutrašnja kontrola Uprave policije nije utvrdila njegovu odgovornost, Radusinović je ubrzo vraćen na svoju poziciju.

Međutim, ovo nije jedina Radusinovićeva suspenzija. On je svojevremeno bio suspendovan i zbog nezakonitog hapšenja čelnika MANS-a ispred Skupštine Crne Gore.

Bivši šef Abazovićevog obezbjeđenja načelnik OB Kotor

Radović je za načelnika u Odjeljenju bezbjednosti Kotor, u Regionalnom centru bezbjednosti „Jug“, postavio Miloša Ašanina.

On je svojevremeno bio šef obezbjeđenja bivšeg premijera Dritana Abazovića.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.