Novi trijumf vina kojima svijet vjeruje – Osam novih medalja za vina Plantaža

0

“Vina kompanije “13.Jul-Plantaže” postigla su izuzetan uspjeh na nedavno završenom ocjenjivanju vina Balkans International Wine Competition (BIWC), osvojivši ukupno osam medalja. Ovo prestižno balkansko takmičenje, održano u Turskoj i Bugarskoj, još jednom je potvrdilo vrhunski kvalitet vina Plantaža”,saopštili su nam iz ove kompanije.

Kako su naveli najistaknutije priznanje pripalo je vinu Epoha 2019, koje je proglašeno najboljim vinom iz Crne Gore (Best of Show) i osvojilo zlatnu medalju. Epoha 2019, kupaža internacionalnih sorti Cabernet Sauvignon i Merlot, prepoznata je po svom elegantnom, kompleksnom i punom ukusu, sa savršeno balansiranim mekanim taninima i prijatnim kiselinama.

“Pored Epohe 2019, zlatne medalje su osvojili i Malvazija 2023, Vranac Reserve 2016 i Vranac Pro Corde 2020. Srebrnom medaljom nagrađena su vina Stari Podrum Cuvee Terrior 2018, Premijer 2016 i Vladika 2020, dok je Vranac Barrique 2019 osvojio bronzanu medalju”, kazali su oni

Trinaesto izdanje BIWC takmičenja završeno je 8. juna na gala večeri u Bugarskoj, gdje su dodijeljene nagrade Best of Show. Svečana ceremonija dodjele medalja i trofeja održaće se 27. juna u Sofiji.

“Ova priznanja potvrđuju kontinuiranu posvećenost kompanije “13. Jul-Plantaže” proizvodnji vina najvišeg kvaliteta. Kompanija će nastaviti da njeguje tradiciju i unapređuje kvalitet svojih proizvoda, zadovoljavajući ukuse ljubitelja vina širom svijeta”, zakljucuje se u saopštenju ove kompanije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.