Novi telefonski razgovor Milana Roćena: Lajčaka izabrali da osiguraju nezavisnost

0

U novom snimku iz serijala razgovora koje ekskluzivno objavljuje IN4S, ”nezavisni analitičar” Genadij Sisojev, formalno u ulozi urednika ”Komersanta”, razgovara sa tadašnjim ambasadorom SCG u Moskvi Milanom Roćenom o dizajniranju ”referendumske medijske slike.

Očigledno, da se ”nezavisni” Sisojev u potpunosti ponaša kao dio medijskog pula DPS-a i briži iste, referendumske brige kao i njegov neformalni šef. Uz priču o tome koje su stranke ”kapitulirale” prihvatajući dijalog o referendumskim uslovima, te da se to slavi u njegovoj redakciji, posebno je zanimljiv detalj kako je izabran Miroslav Lajčak za pregovarača u ime EU.

Roćen ga podsjeća da su na vrijeme mislili o tome, te da je Slovak izabran da bi sudbina SCG išla istim tokom kao sudbina Čehoslovačke. Izvjesno je da je to pravovremeno režimsko ”ulaganje” u Lajčaka bilo sračunato da bi se osigurao referendumski rezultat. To je, uostalom, dvojac Lajčak – Lipka potpuno opravdao, a čemu svjedoči i ”Bijela knjiga” o referendumskoj pljački.

Roćenov sagovornik je, pored medijskog, očigledno davao i direktni ”birački” doprinos režimu, jer je u jednom trenutku konstatovano da se samoproklamovani analitičar i urednik moskovskog Komersanta nalazi u biračkom spisku Crne Gore i to na BM 7b u Tološima, a o čemu je naš portal već pisao.

Sisojev, u razgovoru sa svojim prijateljom, osjeća punu šovinističku komociju, pa uzgred priča „o nekim idiotima iz srpskih zajednica“. U dosadašnjim, objavljenim razgovorima o „Roćenovim predreferendumskim aktivnostima“ Sisojev se pominje kao učesnik u nekom ”dilu” od 20.000 evra sa crnogorskim režimom, a koji je obezbijedio Srećko Ateks Radonjić. Zluradi bi rekli da se radi o apanaži kojom hrani svoju ”objektivnost” poslednjih par decenija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.