Novi protest u subotu: Cilj je tehnička vlada

0

U subotu u 18 časova biće održan novi protest u Podgorici, najavili su iz pokreta “Odupri se 97.000”. Organizatori su najavili da će ovoga puta ruta protestna šetnja biti drugačija, te da će šetati do, kako navode, zarobljenog Javnog servisa.

Najavili su i da će biti organizovan prevoz za građane sa sjevera države. Organizatori su kazali da su prva dva okupljanja građana finansirali samostalno, da je prvi protest koštao 230 evra, ali i da imaju ponude iz crnogorske dijaspore za finansijsku pomoć.

Jedan od organizatora protesta, Demir Hodžić, rekao je da su u toku razgovori sa “svim progresivnim snagama u Crnoj Gori”.

“Apelujemo da se svi slobodni građani i sve slobodne progresivne snage uključe u ovu priču, jer idemo do kraja. Nema povratka, želimo promijeniti ovaj sistem zbog svih građana Crne Gore”, poručio je Hodžić.

Povjerenje koje im je ukazano, kako je rekao, neće iznevjeriti.

“Tu smo da svi zajedno vodimo ovaj proces do kraja”, poručio je Hodžić.

“Od partija zahtijevamo da svoju infrastrukturu stave u funkciju protesta”, kazao je Džemal Perović.

Otvoreni su, dodaju, za sve konstruktivne predloge, pa i za predlog Nove ljevice da se traži i ostavka predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

“Pad vlasti je prvi preduslov za korjenite promjene onoga što se zove sistem u Crnoj Gori”, poručio je Perović.

Nove zahtjeve će, kako su naveli, iznijeti na narednom protestu.

Upitani kako misle da može doći do promjena u sistemu, ako se zna da ostavke pojedinih državnih funkcionera ne mogu donijeti veće promjene, iz pokreta poručuju da je cilj protesta formiranje tehničke vlade.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.