Novi protest u Podgorici: Građani opkoljavaju institucije

0

Osmi protest pod sloganom „Odupri se – 97.000“ biće održan danas 6. aprila u 19 sati na platou ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici.

„Selimo se sa Trga nezavisnosti i približavamo institucijama da bismo nastavili sa akcijama njihovog opkoljavanja i vršenjem pritiska“, saopštili su iz građaskog pokreta „Odupri se- 97.000“.

Oni poručuju da će ih biti dovoljno da zauzmu cijeli prostor ispred zgrade Predsjednika, Skupštine, Centralne banke, a posjetiće i zgradu VDT-a tokom šetnje. Sve ove institucije, a i brojne druge, moraju biti oslobođene i nadležni moraju snositi odgovornost za svoja nedjela.

„Jedini način da se izborimo za to je naša brojnost i istrajnost. Zato pozivamo studente da opet naprave žurku na protestima, penzionere da dostojanstveno daju primjer u istrajnosti, radnike da se glasno bore za svoja prava i državne službenike da se otresu pritiska i izbore za profesionalno i slobodno vršenje svojih dužnosti.

Pozivamo sve nezaposlene i mlade koji žele da grade budućnost u drugim zemljama da ovdje, svi zajedno, napravimo sistem u kom možemo da živimo normalno“, poručili su iz pokreta.

Kako ističu, njihove akcije već donose plodove.

„Čak i oni kojima smo zatražili ostavke pominju dijaloge, odlaganje poskupljenja, povećanje minimalca, odustajanje od projekata u kojima bi profit ubirale njihove porodice i povlašteni pojedinci, ali nećemo se zavarati! Sa njima na čelu, sve su to kratkotrajne i kozmetičke promjene. Na nama je da se izborimo za suštinsku promjenu sistema i život dostojan slobodnog građanina, kažu organizatori protesta.

Za učesnike protesta koji dolaze iz drugih gradova, prevoz je obezbijeđen prema sljedećem rasporedu polazaka:

14:30h – Andrijevica, Gradski trg
15:00h – Berane, zgrada Opštine
15:30h – Bijelo Polje, Autobuska stanica
17:00h – Bar, Sportska hala “Topolica”
17:30h – Budva, ispred zgrade Opštine
18:00h – Danilovgrad, kod hotela “Zeta”
16:00h – Žabljak, Autobuska stanica
16:30h – Kotor, Benovo, iza Osnovnog suda
17:00h – Kolašin, Gradski trg
16:00h – Mojkovac, Autobuska stanica
17:00h – Nikšić, Sindčel
15:00h – Pljevlja, ispred Opštine
15:00h – Plav, Murino
17:00h – Tivat, Nova autobuska stanica
16:00h– Heceg Novi, Autobuska stanica
16:30h – Šavnik, kod benzinske pumpe
18:30h – Cetinje, stara vatrogasna

„Osmi protest kao i svi prethodni treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno. Pozivamo vas da brinete o onima koji stoje ili šetaju pored vas, da ih štitite i čuvate njihovo dostojanstvo.

Molimo da se sa posebnim uvažavanjem odnosite prema starijima, osobama sa invaliditetom, trudnicama i roditeljima sa djecom. Uvijek možete kontaktirati nekog od redara koji će se kao i svake subote zajedno sa snagama bezbjednosti brinuti da sve protekne u najboljem mogućem redu, posavjetovali su organizatori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.