Novi pritisci: Isključena struja Srpskoj kući !

0

Srpski nacionalni savjet u Crnoj Gori saopštio je da je, zbog neizmirenih dugovanja, isključena struja Srpskoj kući, time i srpskim medijima – Srpskoj televiziji i Srpskom radiju, koji emituju celodnevni program.

Ne sporeći potraživanja Elektroprivrede Crne Gore za struju, u saopštenju Saveta se navodi da projekti srpskih organizacija, koji se bave očuvanjem identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori, nisu imali podršku fondacija koje za tu namenu imaju opredeljena sredstva.

„Od ukupno više od četiri miliona evra opredeljenih sredstava u proteklom periodu, u Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava i Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, srpskim organizacijama dodeljeno je manje od jedan odsto, iako srpski narod čini natpolovičnu većinu građana Crne Gore koji koriste podršku navedenih fondacija“, navodi se u saopštenju.

Napomenuli su da srpske organizacije i pojedinci, od izdvajanja Crne Gore iz zajedničke države, pa do danas, nisu dobijali podršku ni od Ministarstva kulture, kao ni Centra za kulturu manjina, što, kako ističu, svedoči o očiglednoj diskriminaciji srpskog naroda u Crnoj Gori.

U saopštenju se ukazuje da će, ukoliko se ne pronađe adekvatno rešenje, doći do potpunog zaustavljanja rada srpskih medija u Crnoj Gori

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.