Novi opasan izazov sa Tik toka stigao na Balkan

0

Novi opasan izazov sa društvene mreže Tik tok stigao je na Balkan, a ovo je upozorenje roditeljima.

Igra teče ovako: Automobil staje pred pješačkim prelazom jer mu je na semaforu crveno. Za pješake gori zeleno svijetlo, a tik uz pješački prelaz stoji par maloljetnika.

U trenutku kada se pali crveno svijetlo za pješake, taman kada kreće žuto pa zeleno za vozače, jedno dete istrčava na zebru, uradi par sklekova i otrči. Njegovo društvo to snima i ponosno kači na Tik tok jer imaju materijal za novi izazov.

Druga varijanta izazova je da dijete legne na ulicu dok automobil ide ka njemu. Kada vozač vidi dijete i krene da koči, dijete i dalje leži – sve tok se auto opasno ne približi. Tek tad ustaje i otrči. To je ukratko scenario za #ghostingchallenge koji je započet u Americi krajem prošle godine. Nekoliko djece završilo je u hitnoj pomoći jer vozači nisu stigli da prikoče na vrijeme. Ovaj izazov u međuvremenu proširio se svijetom, a hrvatski portal „24 sata“ javlja da je stigao i do Zagreba.

Naime, kako piše ovaj portal, iz Osnovne škole Kajzerica upozorili su roditelje na ovaj izazov.

„U razgovoru s učenicima došlo je do saznanja kako postoji nova igra koja se širi među učenicima. Ona se sastoji od izazova da učenik legne posred ulice sve dok se automobil ne primakne blizu, a onda se brzo moraju izmaknuti. Učenici su potvrdili da među njima postoje oni koji se tako igraju“, naveli su iz stručne službe škole.

Dodaju da je opisani izazov potekao s društvene mreže Tik tok koju pojedini učenici koriste i aktivni su na njoj.

„Molimo Vas da obratite pažnju na sadržaj koji je dostupan djeci, pogotovo kada su u pitanju opasne aktivnosti poput navedene. Takođe, svakako bi trebalo ograničiti pristup društvenim mrežama i nadzirati njihove aktivnosti“, apelovali su na roditelje iz škole.

Portal „24 sata“ prenosi i svjedočanstvo jedne majke koja je imala nesreću da dok vozi učestvuje upravo u tom izazovu.

„Vidjela sam upozorenje škole na netu i pretrnula – to se meni dogodilo prije oko dva meseca, ali u drugom dijelu Zagreba. Vozila sam Prilazom Baruna Filipovića i vidjela dvije djevojčice i dječka, rekla bih oko 15-16 godina, kako čekaju da se njima upali zeleno svijetlo za pješake. Taman da prođem autom preko pješačkog, kad se odjednom dječak zaletjeo meni ispred auta, u sekundi se bacio na pod i napravio sklek, a već drugi tren bacio se svom snagom na pločnik“, posvedočila je čitateljka, koja kaže da je jedva uspjela da dalje odveze auto od šoka, prenosi Blic.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.