Novi napad Đukanovića na SPC: ANB svađa Vučića i Amfilohija da lakše preotme hramove!

1

Predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović dao je zeleno svijetlo za medijski i politički napad na imovinu Srpske pravoslavne crkve, koja je poslednja linija odbrane srpskog naroda u Crnoj Gori. Ovim je potvrđeno pisanje Borbe da se nakon presude za montirani “državni udar”, sprema napad na SPC.

Svi vjerski objekti koji su bili imovina Crne Gore prije gubitka njene nezavisnosti i pripajanja Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca 1918. godine, a koji kasnije nijesu na odgovarajući pravni način prešli u svojinu neke vjerske zajednice, biće prepoznati kao državna imovina. To je predviđeno predlogom zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, koji je utvrdila Vlada.

Jasno je da su “nikad bolji odnosi dvije države od postojanja”, prešli fazu tihog rata.

Računica Đukanovića i DPS-a je jasna, vjeruju da je Srbija biti okrenuta rješavanju statusa Kosova i Metohije i da je sada pogodan trenutak za medijski napad na zvanični Beograd, kroz otvaranje raznih montiranih afera.

U tom kontekstu treba gledati najnoviju spinovanu, navodnu svađu Aleksandra Vučića i mitropolita Amfilohija.

ANB je krenuo u relalizaciju medijske kampanje da se otvori front između aktuelne vlasti u Beogradu i SPC u Crnoj Gori, kako bi se oslabio uticaj crkve.

“To je dio plana DPS-a, tačnije Đukanovića, da se unese razdor među srpskom populacijom i da se taj korpus oslabi. Zato treba gurati “svađu” i praviti razdore tamo gdje ih nema, samo da se ubaci crv sumnje među srpski korpus jer samo kad se on razjedini, režim će lakše završiti priču oko preotimanja hramova”, otkriva naš sagovornik.

ANB sprema medijsku ofanzivu na jesen: Kreću napadi na srpske političare i sveštenstvo SPC!

1 Comment
  1. ProMonte komentariše

    Ne postoji “srpsii Korpus” u Crnoj Gori no srpski kukolj koji rtuje njenu ekologiju. Kukolj se uvijek trijebio iz zita bez ikakve graje te ni sada ne treba biti toliko excited oko toga. It's not wort it.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.