Novi mural uskoro na platoima kod Moskovskog mosta

0

Prije nekoliko dana počeli su radovi na iscrtavanju novog murala na stepeništu kod Moskovskog mosta koje izvode studenti Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, a inicijativa je potekla iz privatnog sektora. Mural koji je prethodno bio iscrtan na ovoj lokaciji, usled različitih uticaja je vidno oštećen.

U skladu sa Odlukom o komunalnom redu koja propisuje na koji način se murali, kao oblik umjetnosti u javnom prostoru iscrtavaju, Glavni grad je dao saglasnost na izvođenje radova.

Stepenište kod Moskovskog mosta izrađeno je od štampanog betona, a ne od skupocjenog kamena o kome se u prethodnom periodu govorilo. Iz Glavnog grada navode i da se primjenjuju tehnike koje su usklađene sa svim savremenim standardima koje su karakteristične za ovaj vid umjetničkog izražavanja.

„Izvođenje ovog slikarskog poduhvata radimo savremenim tehnikama. Rado smo prihvatil poziv za iscrtavanje murala, smatrajući da je jako značajno da se da zamajac savremenim formama umjetničkog izraza, naročito kada su u pitanju najmlađi predstavnici umjetničke scene koji mogu pokazati načine na koje se u prostoru može reagovati“, kazala je profesorica Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja i koordinatorka projekta Nataša Đurović.

(podgorica.me)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.