Novi dokazi: Sve “škaljarce” u Grčkoj ubile iste osobe!

2

Grčki istražitelji došli su do podataka koji ukazuju da su angažovani za likvidaciju pripadnika škaljarskog klana Alana Kožara i Damira Hadžića, niko drugi do četvorica muškaraca koji su ubili vođu te kriminalne grupe Igora Dedovića i njegovog saradnika Stevana Stamatovića u januaru u kafani na grčkom području Vari, piše Pobjeda.

Policija je, nakon što je uspjela da sastavi “slagalicu” ubistva Hadžića i Kožara, krajem juna na Krfu, bila iznenađena kada je utvrdila da su dvojica mafijaša pogođena iz četiri različita oružja, što znači da su ih najmanje četiri osobe opkolile ispred automobile i ispalile vatru na parkingu iznajmljene vile u Halikounasu, prenosi portal newsit.gr.

Nakon ovog nalaza, policija se automatski pozvala na bilješke o ubistvu Dedovića i Stamatovića koji su pripadali istoj kriminalnoj organizaciji kao i žrtve na Krfu.

Dedović i Stamatović ubijeni u restoranu na području Vari

I u mafijaškom obračunu u januara učestvovala su četiri naoružana egzekutora, obučeni u crno koji su, takođe, ispalili rafal naočigled porodice žrtava.

Prema informacijama policije, Igor Dedović je nakon hapšenja takozvanog „Eskobara Balkana“ Jovice Vukotića, u septembru 2018. u Turskoj, postao apsolutni vođa škaljaskog klana.

“Svi u Evropi će kupiti naš kokain i Pirej će postati naša luka”, navodno je rekao Dedović svojim saradnicima, u nastojanju da prevaziđe Vukotićeva dostignuća, piše newsit.gr.

Istražujući ove slučajeve, grčka policija je utvrdila da dva ubistva imaju mnogo zajedničkih elemenata, a posebno ističu činjenicu da je na Krfu u nasljednike Dedovića i njegovog saradnika Stamatovića ispaljeno 30 metaka, dok su u restoranu u Vari žrtve ubijene sa 25 metaka, ispaljenih iz dva različita oružja.

Hadžićevi otisci u dva stana

Zanimljivi detalji stižu i iz laboratorija grčke policije. Hadžićevi otisci prstiju pronađeni su u dva stana koja su Dedović i Stamatović povremeno iznajmljivali u Palaju Faliru i Glifadi, velikim predgrađima Atine. Ovi podaci do kojih su došli bezbjednosni istražitelji dokazuju apsolutno blizak odnos žrtava dva mafijaška obračuna u toj zemlji.

Pored toga, nekoliko dana nakon ubistva Dedovića i Stamatovića, policijski odred Odeljenja za ubistva u Atini otputovao je u Beograd kako bi od srpskih kolega dobili više informacija o ubijenim pripadnicima škaljarske grupe.

Na spisku pripadnika klana, koji je grčka policija dobila iz Beograda, u prvom redu su se pojavila imena Kožara i Hadžića. U bilješkama koje su pratile imena Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, navodi se da su se tragovi njihovih saradnika izgubili, te da se procjenjuje da su utočište pronašli u Grčkoj, koristeći se lažnim ličnim dokumentima.

Pretpostavke su bile utemljene, ali su Kožara i Hadžića, prije grčke policije, locirali njihovi protivnici i pogubili ih.

Kožar je imao lažna dokumenta i putovao je sa pasošem Slovenije, pod imenom Robert Bitenc. Hadžić je takođe imao lažni pasoš i putovao je pod imenom Martin Pospišek.

2 Comments
 1. Leopard komentariše

  Rokaj tu stoku

  5
  5
 2. Perovic komentariše

  Očistiše Vas Kavacani ko prave

  3
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.