Novi detalji ubistva Olivera Ivanovića: Zločin plaćen blizu 100.000, ubica stigao preko Crne Gore!

1

Ubica Olivera Ivanovića je u Kosovsku Mitrovicu stigao preko Crne Gore, noć uoči likvidacije, saznaje Borba u obavještajnim krugovima.

Prema nezvaničnim informacijama, za to ubistvo je plaćeno oko 100.000 evra, a bezbjednosne službe Srbije su došle do podataka da se taj događaj povezuje sa Ismetom Osmanijem, kome je crnogorska vlast svojevremeno dala crnogorsko državljanstvo i putne isprave.

Lider Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se 16. januara 2018. oko 8.15 časova dogodila u Kosovskoj Mitrovici.

Na Ivanovića je pucano dok je ulazio u prostorije svoje stranke.

“Operativni podaci do kojih se došlo ukazuju da je izvršilac ubistva došao sa strane, preko Crne Gore. Nemamo informaciju da je pobjegao nakon zločina u Crnu Goru, ali se sve ispituje. Ubistvo se povezuje sa Ismetom Osmanijem, poznatijim kao Curi, koji je otnačen kao opasan kriminalac iz Kosovske Mitrovice. U izveštaju njemačke tajne službe BND iz 2005. označen je kao švercer droge, cigareta i nafte. Ispituje se njegova uloga u ovom ubistvu, otkriva naš izvor iz jedne bezbjednosne službe.

Ismet Osmani (56) zvani Curi, jedan od najmoćnijih šefova organizovanog kriminala na Balkanu, i njegov partner Nezedin Zeka zvani Ljulji dali su 90.000 evra Demokratskoj partiji Kosova (DPK) uoči ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića. Srpske bezbjednosne službe sumnjaju da je upravo ovaj novac iskorišćen za plaćanje troškova ubistva Ivanovića, piše Ekspres.

Osmani je svojevremeno držao pod kontrolom međunarodne kanale za trgovinu drogom iz Turske, Republike Makedonije i sa područja Kosova i Metohije i Crne Gore prema zapadnoevropskim zemljama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore izdalo je svijevremeno ličnu kartu i pasoš Ismetu Osmaniju, zvanom Curi, koji važi za jednog od glavnih narkobosova zaduženih za snambdijevanje drogom tržišta zapadne Evrope.

On je 2003. godine dobio i stalno prebivalište, a nalazio se i u centralnom biračkom spisku, u MZ Sveti Stefan na biračkom mjestu broj tri.

Bezbjedonosne službe su smatrale da je upravo uz njegovu pomoć stvorena jedna od najopasnijih kriminalnih organizacija u Evropi, čiji je mozak u Zagrebu, baza na Kosovu i Metohiji, a pipci u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Njemačkoj, Švajcarskoj, Albaniji i Turskoj.

1 Comment
  1. Marina komentariše

    Imate li vi neke dokaze za to, ili samo rekla kazala?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.